LANGT AVHØR: I flere timer satt politimannen i avhør her på politihuset i Bergen. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Siktet for overgrepsbilder: – Politimannen forstår ikke hva saken handler om

BERGEN (VG) I kveld satt den betrodde politimannen flere timer i avhør, siktet for besittelse av overgrepsbilder.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Han ble siktet fredag, etter at navnet hans hadde dukket opp blant kontaktene til en av mennene i operasjon «Dark Room», der 51 mennesker er siktet.

Ved 20-tiden reiste han hjem fra politihuset i Bergen sentrum, etter et nesten tre timer langt avhør der han ble bedt om å forklare seg om nettbruken sin de siste årene.

– Han har avgitt en fri forklaring, men har ikke tatt stilling til straffskyld. Vi har rett og slett ikke blitt foreholdt hva han skal ha gjort.Vi vil vente til vi ser hva han helt konkret blir anklaget for, men han stiller seg uforstående til at han skal ha gjort noe straffbart, sier forsvarer Vegard Austgulen til VG.

Vet du noe om denne saken? Kontakt VGs journalist her

– Knust mann

Forsvareren var sammen med politimannen i avhør. Han beskriver klienten som knust over beskyldningene.

– Han tar anklagene veldig tungt, siden han ikke kjenner seg igjen i anklagene som er rettet mot ham. Det er veldig stigmatiserende for ham å bli koblet til dette sakskompleksset. Han føler at flomlyset er i hans retning, selv om han stiller seg uforstående, sier forsvareren.

De to er blitt enige om at politimannen skal stille i nye avhør, når politiet kan komme med konkrete anklager å konfrontere ham med.

– Per i dag har vi ikke blitt foreholdt noen ting, og det gjør dette ekstra vanskelig, sier Austgulen.

BAKGRUNN: Pedonettverk planla overgrep mot ufødt barn

Løslatt etter avhør

Politiadvokat Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt, som har fått ansvaret for etterforskningen av kollegaen fra nabodistriktet, bekrefter overfor VG at politimannen ble dimmitert etter avhør.

– Vi har gjort beslag hjemme hos siktede, slik at vi ikke oppfatter at det er noen bevisforspillelsesfare, sier politiadvokaten.

Han beskriver omfanget av overgrepsbilder mannen er siktet for å ha skaffet seg tilgang til, som relativt lite.

– Det er et ganske moderat omfang. Men nå skal vi selvsagt gå gjennom hele beslaget vi har gjort hjemme hos siktede, sier Eskeland.

Les også: Aksjon mot pedofilinettverk – politimann siktet

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder