FRIKJENT: Politiet opprettet sak fordi Tynset-advokaten Bjørnar Kristiansen angivelig skulle ha hatt et møte med en av de fornærmede i overgrepssaken i Alvdal og en tiltalt 46-åring han var forsvarer for. Nå er han frikjent. Foto: Mali Hagen Røe/Østlendingen

Henlegger saken mot Alvdal-advokat

Politiet i Hedmark har ikke funnet beviser for at en av forsvarerne i en tidlig fase av Alvdal-saken prøvde å påvirke forklaringen til en av de fornærmede.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Hedmark politidistrikt har etterforsket advokat Bjørnar Kristiansen (61) for å ha påvirket den nå 18 år gamle jenta, som i tillegg til å være en av de fornærmede i saken også var et sentralt vitne for aktoratet. Saken mot den daværende forsvareren til jentas far er henlagt etter bevisets stilling, bekrefter politiadvokat Helge A. Eidsvaag overfor Adressa.no.

Les også: Mistenkt advokat trakk seg fra Alvdal-saken

Advokat Kristiansen bekreftet da han forklarte seg for retten at han hadde hatt et felles møte med far og datter etter at siktelsen mot faren ble tatt ut, men benektet at han på noen måte hadde forsøkt å påvirke hennes vitneprov. Mannen trakk seg som forsvarer kort tid etter møtet og skaffet seg egen juridisk bistand etter råd fra tingrettsdommer Tom Urdahl i Nord-Østerdal tingrett.

Kristiansens advokat Erling O. Lyngtveit er ikke overrasket over henleggelsen.

- Dette var et helt selvfølgelig utfall. Jeg har hele tiden sagt at politiet har rotet det til og satt i gang en etterforskning mot en mann som ikke har gjort noe galt, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder