Barkbrann i Larvik: – I verste tilfelle kan slukkingen ta flere dager

Brannhelikopteret og Sivilforsvaret er satt inn i arbeid med å slukke den voldsomme brannen som brøt ut i et barkanlegg i Larvik.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Brannen, som brøt ut ved et barkeanlegg i Larvik i 13-tiden lørdag, skal nå være under kontroll. Politiet har likevel ingen prognoser på hvor lang tid det vil ta å slukke brannen.

– Det vil ta tid. I verste tilfelle snakker vi om dager, men det vet vi ikke ennå. Slik det ser ut nå er det et lite bål, men det er mye røyk i området, opplyser operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Inge Omli Landsrød, til VG lørdag kveld.

Brannhelikopteret og Sivilforsvaret er satt inn i arbeid med å slukke den voldsomme brannen. Det er ennå ikke klart hva som forårsaket brannen.

– Grunnen til at det brenner så lenge er at det er så store mengder med bark. Det er store hauger og det brenner sakte og innover, forteller vaktleder ved Vestviken 110, Bjørn Henriksen.

Flere husstander evakuert

Den kraftige røykutvikling har ført til at politiet valgte å evakuere boliger i nærheten. Vindretningen gjorde at politiet lørdag ettermiddag gikk fra dør til dør til beboere nordøst for anlegget i Skiensveien og ba dem om å evakuere, eventuelt lukke dører og vinduer for å skjerme seg mot røyk

– Store deler av indre Vestfold vil kunne observere og lukte røyken, skriver Vestviken 110-sentral på Twitter, fem timer etter at brannen brøt ut.

Brannen i London: Flere høyhus har lettantennelige fasader

– Vi fikk melding rundt klokken halv to om en brann i et barkeanlegg. Det skulle i utgangspunktet ikke være farlig fordi det var inne på et anlegg, men det var stor røykutvikling. På grunn av vind, har vi måttet evakuere minst seks husstander, sier operasjonsleder Cathrine Klæstad i Sør-Øst politidistrikt til VG.

Ingen spredningsfare, men mye røyk

Politiet informerer om at det ikke er noe videre spredningsfare, men at den store mengden røy kan gjøre det aktuelt å evakuere husstander. Brannvesenet vurderer fortløpende evakuering.

Det er vind i området og politiet ber naboer om å følge med på glør som kan spre seg i luften. Folk oppfordres til å holde seg innendørs med dører og vinduer lukket.

– Det er røyken som er problemet, ikke brannen, sier Klæstad.

Vindretningen er foreløpig slik at den ikke truer trafikken på E18 like ved, men Landsrød opplyser at de står klare til å stenge veien kjapt, hvis det skulle bli behov for det. Dersom vindretningen snur kan det bli aktuelt å sperre av veien.

– Nå har brannvesenet fått tak i en slags lift så de får spylt ovenfra. Røyken er konstant og like stor som den har vært siden 13-tiden, sier Landsrød.

Han forteller at brannhelikopteret skytteltrafikk på stedet tar 3.000 liter om gangen og at Sivilforsvaret har strukket vannslanger over hele området.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder