STAPPFULLT: Snart er alle de 18.500 parkeringsplassene på Gardermoen opptatt, Avinor ber reisende kjøre kollektivt til og fra flyplassen. Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix

Avinor om Gardermoen: - Det er nesten fullt - ta tog

Flere reisende og færre parkeringsplasser har ført til parkeringskaos

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det er hele 18.500 parkeringsplasser på Oslo Lufthavn Gardermoen, men nå ser Avinor seg nødt til å oppfordre reisende til å reise kollektivt, for nå er det nesten fult.

Kommunikasjonsrådgiver i Avinor, Lasse A. Vangstein forklarer at det fortsatt er noen ledige plasser, men at de ikke kan garantere reisende parkering.

– Det er ikke helt fullt ennå, men på torsdag hadde vi i underkant av 1000 ledige plasser, sier Vangstein.

Fikk du med deg? Bagasjekaos på Gardermoen – SAS-passasjerer hardest rammet

Velg kollektivt

Det er flere grunner til at parkeringskapasiteten snart er full. Blant annet har de færre parkeringsplasser enn i fjor, i tillegg er det 2500 flere biler parkert på parkeringsområdene nå enn på samme tid i fjor.

– Det er også noen flere reisende i år enn i fjor, og samtidig er det er også færre togavganger inn til Gardermoen grunnet arbeider på jernbanen forklarer Vangstein.

Finvær hjemme, men: Nordmenn strømmer til Syden

Til tross for arbeid på jernbanen går det fortsatt tog flere ganger i timen og i en pressemelding skriver Avinor at både NSB og Flytoget har faste ruter.

– Det er fortsatt godt med kollektivtrafikk. Bussene går som normalt og det er fortsatt plass på togene, forteller Vangstein.

Forhåndsbestill

Hvis man likevel må kjøre egen bil anbefaler Avinor å forhåndsbestille parkeringsplass på Avinors nettside før avreise.

– Forhåndsbestiller man og får en bekreftelse på bestillingen, kan vi garantere at man får parkeringsplass, men det kan vi ikke garantere hvis man bare møter opp, sier Vangstein.

Fikk du med deg: Farlig solkremtabbe

Beklager ulempene

Vangstein forklarer at det er disse to ukene som er verst.

– Det er mange som reiser på feire og det er kanskje mange av dem som har pleid å reise kollektivt som isteden har valgt å kjøre bil, sier Vangstein.

Hva mener du: Er det ok at alkohol er blitt symbol på feire?

Avinor beklager ulempene dette medfører reisende, men regner med at de største utfordringene vil gi seg innen utgangen av juli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder