ÅSTEDET: Det er i en leilighet i denne bygården i Oslo at mannen er siktet for å ha gjennomført en rekke voldtekter. Foto: FOTO: KRISTIAN HELGESEN / VG

Slik var norgesmesterens dobbeltliv

På dagtid behandlet han syke - på fritiden ledet han sexorgier

Utad drev den tidligere norgesmesteren eget firma og behandlet syke folk. På fritiden mishandlet han - ifølge sin forrige dom - sin kone systematisk.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Han var verdens hyggeligste person. Han var snill, og lett å bli glad i, men det var da jeg fikk se hans mørkere side at jeg virkelig ble skremt, sier en kvinne til VG.

Hun forteller at hun selv deltok i sexorgier med norgesmesteren.

- Han ble voldelig og brutal under rus, sier kvinnen.

Forrige lørdag skrev VG at 41-åringen i et år har vært etterforsket for vold og voldtekter i et gruppesex-miljø i Oslo.

BAKGRUNN: Norgesmester siktet for voldtekt under sexorgier

- Hjernevasket

Kvinnen beskriver de seksuelle orgiene som seanser med rus og kontroll.

- Han hjernevasket oss, sier hun.

Den tidligere NM-vinneren beskrives av flere som en person som utad var vellykket og nærmest hadde en perfekt fasade. Han blir beskrevet som intelligent, sjarmerende, faglig dyktig og med en enorm fysisk kapasitet.

- Han var egentlig en likandes kar, men han mistet etter hvert grepet om livet. Utviklingen eskalerte med økende rusbruk som kom helt ut av kontroll, sier en mannlig bekjent, og fortsetter:

- Han har et behov for å hevde seg og dominere andre, spesielt kvinner.

Dette har særlig gått ut over hans to ektefeller, viser rettsdokumenter.

BAKGRUNN: Skal ha blitt sjalu etter sex-orgie med finansmann

Ble voldsdømt

Så sent som i september 2010 ble mannen dømt til fengsel i et år og to måneders fengsel for grov mishandling av sin første ektefelle.

Etter å ha sonet for mishandlingen, gikk han så å si rett ut av fengselet og inn i et nytt forhold. Denne gangen også med en kvinne som han giftet seg med. Historien gjentok seg, ifølge den nye siktelsen:

Han skal ha mishandlet den andre kona fysisk og påført henne store skader. I tillegg begynte han å ta henne med på gruppesex og hadde en rekke orgier med tre, fire og fem personer i parets leilighet.

Sin første kone møtte norgesmesteren våren 2004, da hun gikk til behandling hos ham. I løpet av kort tid ble pasienten hans kjæreste. Etter at de ble et par, reiste de sammen til kvinnens hjemby. Under besøket dro de ut på byen for å hygge seg. Byturen endte derimot med at den tidligere norgesmesteren slo henne for første gang, fremgår det av dommen mot ham.

Kvinnen ble tidlig advart mot å være sammen med NM-vinneren av venner som hadde hørt at han skulle ha vært voldelig mot tidligere kjærester. Men i februar 2005 giftet hun seg med norgesmesteren.

Hjemmefester

Etter at de ble gift, skal han ha endret karakter, forteller en bekjent av paret.

- Kona fortalte at han tidlig i forholdet begynte å ta henne med på swingersklubber hvor det ble praktisert gruppesex, forteller vennen.

- Etter hvert ble det hjemmefester. Han inviterte jevnlig en kamerat hjem til dem hvor de tre hadde sex, sier vennen.

I dommen fra 2010, slås det fast 41-åringen i løpet av forholdet presset sin første kone « ... til å delta i en grenseoverskridende seksuell aktivitet som involverte flere personer, noe fornærmede ikke ønsket.»

De mest alvorlige voldsepisodene overfor ekskona fant sted i perioden mars 2008 til kona flyttet ut i september 2009, går det frem av dommen fra 2010.

Retten slo fast at mishandlingen var grov. I tillegg til den fysiske volden ble kvinnen psykisk mishandlet:

I ett tilfelle ga norgesmesteren kvinnen det han kalte en bot på 1000 kroner fordi hun hadde flyttet på sofaen.

Norgesmesteren nektet henne å benytte kaffemaskinen med den begrunnelse at den var «for fin for henne».

Kona fortalte i retten at han også ved flere anledninger strødde havregryn ut over gulvet etter at hun hadde vasket, slik at hun måtte vaske på nytt.

41-åringen forsvares av advokat Øystein Storrvik.

- Han erkjenner å ha utøvd vold mot kona i samsvar med siktelsen. Men han nekter for voldtekt og for å ha hatt sex med bevisstløs partner, sier Storrvik.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder