Fikk annengradsforbrenning i solariet

(VG) Marlene Andresen (24) fra Tønsberg ble stygt forbrent etter en tur i solariet.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

RETT ETTER: Slik så Marlene Andresen ut i dagene etter hun hadde solt seg i 18 minutter i solarium. På hake og hals var det annen grads forbrenning. Foto: PRIVAT

24-åringen skulle bare justere brunfargen før nyttårsfeiringen da hun i romjulen stakk innom Brun og Blid i Tønsberg.

Et par dager etter solingen var haken og halsen totalt forbrent. Hun hadde fått en svært smertefull annengradsforbrenning.

- Jeg hadde bodd i Barcelona hele høsten og skulle vært forberedt på sol. Jeg tok hverken på meg sminke eller kremer den dagen, sier Marlene Andresen til VG.

Har du opplevd noe lignende? Tips oss!

Verket

GJØR VONDT: I flere uker gjorde brannskadene vondt. Nå har det bedret sg og huden begynner å bli bra. Foto: Anne Charlotte Schøll

Brannsårene verket i flere dager. Huden er fortsatt sår. Andresen er sikker på at feilen ligger hos solsenteret, og hun mener de vrir seg unna ansvaret.

Daglig leder for Brun og Blid i Tønsberg forteller at de har undersøkt solsengen, men ikke funnet noe feil på den.

- Dette er voldsomt leit. Vi kan dekke eventuelle lege- og behandlingsutgifter, sier eier av solstudioet, Asle Eikeland.

Solsengen ble først stengt, men er nå i drift. Eikeland forsikrer at kundene som har prøvd den i etterkant ikke har blitt brent.

Regjeringen har foreslått 18-årsgrense på solarium slik det er i flere europeiske land. Tønsberg-kvinnen tror ikke det har noe for seg.

- En aldersgrense vil ikke forhindre at folk blir brent i alle fall, sier Andresen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder