FOR BRENNING: Denne saken ble postet på Pegida Norges Facebook-side natt til søndag. Saken er søndag kveld fjernet fra nettsidene. Foto:SKJERMDUMP: FACEBOOK,

Roste moské-brenning på Pegida Norges Facebook-side

Med kommentaren «Good!» la den muslimskkritiske organisasjonen ut link til en sak om tre moskébranner i Sverige på sine Facebook-sider.

Artikkelen er over fem år gammel

Linken ble postet natt til søndag, og viser til en sak fra nettstedet The White Voice. Saken handler om at tre moskeer i Sverige ble satt i brann i løpet av to uker.

Posten ble senere fjernet. Det samme gjelder et bilde av en person som hopper i strikk. «Muslims go for free. No strings attached», lyder teksten på bildet.

Leder for Pegida Norge, Max Hermansen, sier til Dagbladet at det er en tidligere redaktør av Facebook-siden som postet saken i fylla. Til VG ønsker han ikke å slå fast at vedkommende var beruset.

– Her er det en tidligere redaktør som har lagt ut en del ting i natt mellom tolv og to. Jeg vet ikke om vedkommende har vært på fylla eller ikke, men det virker jo sånn. Jeg slettet ham som redaktør. Han har gjort noe han ikke skulle gjort, sier Hermansen søndag kveld.

– Dette er en som ikke viste seg å holde mål.

– Så du er altså ikke enig?

– Prøver du å være morsom? Svaret er jo selvsagt, svarer Pegida-lederen, som legger til at han tar avstand fra innholdet i meldingene.

TAR GREP: Pegida Norge-leder Max Hermansen sier vedkommende som la ut meldingen er fjernet som redaktør for Facebook-siden. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

Den muslimkritiske Pegida-bevegelsen startet i Dresden i Tyskland, hvor titusenvis har demonstrert mot muslimsk innvandring. I Norge gikk den første marsjen for snaut tre uker siden, og 190 personer møtte opp. Etter det har oppmøtet til de ukentlige mandagsmarsjene vært dalende.

Tidligere i januar ble det kjent at Pegida-Hermansen er droppet fra lærerjobben.

54-åringen har blitt en kjent figur etter at han sto frem som den islamfiendtlige bevegelsen Pegidas ansikt utad i Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder