SJOKKERT: Korrupsjonstiltalte Eirik Jensen forteller til Aftenposten at han er sjokkert over tiltalen. Foto: Helge Mikalsen , VG

Jensen: – Har ikke lenger tiltro til systemet

Tidligere polititopp Eirik Jensen sier at han opplever korrupsjonstiltalen som sjokkerende, men at han gleder seg til å se sine motstandere i øynene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I dag ble det kjent at Eirik Jensen tiltales for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av nesten 14 tonn hasj over lengre tid.

Til Aftenposten forteller Jensen at han er sjokkert over siktelsen. Likevel mener han «det skal bli bra å kunne se sine motstandere i øynene under den kommende rettssaken», skriver avisen.

– Ja, jeg gleder meg fordi vi alle i rettssalen stiller med like premisser, og på en felles arena. Der får jeg anledning til å forsvare meg mot anklagene, sier Jensen til Aftenposten.

LES HELE TILTALEN HER (.pdf)

Han er i tillegg tiltalt for å ha overtrådt bestemmelsen om forsvarlig oppbevaring av ammunisjon. Til sammen fant for eksempel politiet 3745 patroner i kommoder, skriverbord, nattbord, pappeske og en bag i Jensens bolig på Østlandet.

Til Dagbladet sier Jensen følgende:

– Jeg har vært lojal mot systemet i 32 år. Jeg har trodd at systemet vil behandle meg rettferdig. Men nå ser jeg at jeg ikke kan han tiltro til det. I dag har de vist kortene sine. Da har ikke jeg noe annet valg enn å vise mine.

Jensen forteller at situasjonen er tøff å takle, men at han ikke er noen bitter mann. Nå varsler han en real kamp i retten.

– Det kommer til å bli saker av dette. Det kommer til å komme store omveltninger, og jeg kommer ikke til å spare noen, sier han til Dagbladet.

Jensens nærmeste sjef: – En umulig tanke at han er skyldig

Ifølge Spesialenheten har Jensen mottatt til sammen minst 2,1 millioner kroner av hasjbaronen Gjermud Cappelen, som sammen med flere andre ble dømt før nyttår i en periode fra 2004 til desember 2013.

Jensen selv har hele tiden nektet for å ha noe med hasjvirksomheten å gjøre.

Les også: Slik var Eirik Jensens karriere

Februar året etter – i 2014 – ble Jensen pågrepet på politihuset på Grønland i Oslo. Han satt da flere måneder i varetekt. Siden har Spesialenheten etterforsket saken, og nesten to år etter pågripelsen kom altså tiltalen.

Eirik Jensen, som i årevis var sett på som en høyt respektert politimann, nekter straffeskyld, sier forsvarer Arild Holden.

– Han har hevdet sin uskyld fra dag én, og det gjør han fremdeles. Med all respekt så synes jeg tiltalen er ganske frisk. Det er klare svakheter i saken, mener Holden.

Assisterende sjef for Spesialenheten, Guro Glærum Kleppe, sier tiltalen mot Jensen er alvorlig.

– Spesialenheten har ikke tidligere etterforsket tilsvarende sak. Strafferammen i loven for den alvorligste tiltaleposten er 21 års fengsel, skriver hun i en e-post til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder