BØTELA SEG SELV: Politibetjent Ingve Flikka ved Flekkefjord politistasjon ga seg selv en bot på 1300 kroner etter å ha brukt mobiltelefon mens han kjørte bil. Foto: PRIVAT

Politimann skrev ut bot til seg selv etter å ha brukt mobiltelefon bak rattet

Etter å ha blitt observert med nesen i telefonen mens han kjørte tjenestebil, tok politibetjent Ingve Flikka konsekvensene og skrev ut en bot til seg selv.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Observasjonen ble omtalt i en lokal Facebook-gruppe, der det het at en politimann hadde kjørt politibil gjennom sentrum med «nesa langt inni mobilen».

– Jeg visste at jeg hadde kjørt gjennom byen en times tid tidligere. Det kunne ikke være så mange andre enn meg, sier politibetjent Ingve Flikka ved Flekkefjord politistasjon til VG.

Glemte redningsvest: Politimann bøtela seg selv

Han valgte derfor å skrive ut en bot til seg selv på 1.300 kroner.

– Det var nokså enkelt, sier Flikka, som opplyser at han betalte boten få minutter før VG ringte.

Det var Fædrelandsvennen (krever innlogging) som omtalte saken først.

Bøteleggingen er ikke den første i sitt slag. I juli ga en annen politibetjent seg selv et forelegg på 500 kroner etter å ha glemt redningsvest på båttur med VG.

Artikkelen fortsetter under bildet

FORENKLET FORELEGG: Politibetjenten publiserte selv bildet av boten på sin Facebook-side. Foto: Privat

Flikka har selv omtalt boten og bilkjøringen på sin egen Facebook-side. Der skriver han:

"Det er mye utstyr i våre politibiler, både iPhone samt iPad med kartverk og kontinuerlig oversikt over alle våre oppdrag. Vi har også samband, både fastholdt og håndholdt. Ofte må vi betjene 2 kanaler. Dette er likevel ingen unnskyldning for å se på, eller bruke mobil eller annet elektronisk utstyr, å langt fra i en politibil. (...) Jeg har herved skrevet ut et forenkla forelegg til meg selv. Jeg har også vedtatt boten og skal betale den i morgen. Kjør fint, og overhold regelverket til beste for oss alle".

Til VG sier politibetjenten at han håper oppmerksomheten bidrar til at folk blir minnet på hvor farlig det er å betjene en telefon mens du kjører bil.

– Vi må tenke oss om, det gjelder meg selv og alle andre, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder