Biljakt på Karmøy etter voldshendelse: Macheteangriper kjørte fra politiet

Etter en lang biljakt ble macheteangriperen borte. Så ble han funnet igjen, fant frem macheten og truet politiet som skulle pågripe ham.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var klokka 05.45 søndag morgen at politiet ble kontaktet av den fornærmede kvinnen, med melding om at en mann i 20-årene hadde truet henne med kniv. Flere politipatruljer rykket dermed ut på jakt etter bilisten som kunne settes i sammenheng med voldshendelsen.

Ferden gikk via Røyksund, Karmøytunnelen og mot Avaldsnes hvor 20-åringen klarte å komme seg forbi flere politipatruljer.

– Bilen kjørte i stor fart videre nordover fylkesvei 47 slik at politiet mistet den av syne, sier operasjonsleder Trond Børge Åsbu ved Sør-vest politidistrikt, til VG:

– Hvordan klarte han å komme seg unna?

– Det er et bredt område og det var vanskelig å forutsi hvor han hadde tenkt å kjøre, sier Åsbu.

Dro fram machete

Bilen ble senere funnet tom, og politiet satt inn en hund i søket etter bilføreren. Da politiet endelig fant mannen klokken 8.50, ble han forsøkt pågrepet.

– Da dro imidlertid mannen frem en machete. En forholdsvis dramatisk situasjon, men ingen kom til skade under pågripelsen, sier Åsbu.

– Hvordan går det med kvinnen?

– Kvinnen ble fraktet til legevakten hvor hun ble tilsett av lege. Hun hadde mindre skader på en hånd og ble kjørt hjem like etter legebesøket, sier Åsbu.

Kjenning av politiet

Politiet fikk først melding om at 20-åringen hadde angrepet kvinnen med kniv, men fikk i ettertid opplysninger om at han sansynligvis hadde brukt machete.

Operasjonslederen ønsker imidlertid ikke å gå inn på årsaken til voldshendelsen, men opplyser at 20-åringen er en kjenning av politiet.

Den pågrepne er i tillegg mistenkt for promillekjøring og ble etter dagens hendelse kjørt til legevakten for utvidet prøve. Han sitter nå i politiets varetekt og saken etterforskes videre av Karmøy lensmannskontor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder