SKUTT FLERE GANGER: En CT-undersøkelse viser at katten Tiger'n hadde fem kuler i hodet etter å ha blitt skutt med luftgevær. Foto:,PRIVAT/Fredrikstad dyrehospital

Katten Tigern (8) ble skutt fem ganger i hodet med luftgevær

Eieren til VG: – Jeg føler meg helt nummen

Hvaler-katten Tigern (8) skulle bare ut en tur, slik han pleier etter å ha spist middag. Dagen etter dukker han opp utenfor huset, dekket av gjørme og blod.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Klokken 18 lørdag fant eierne katten, som mjauet og skrek, utenfor huset. Han hadde blod i ansiktet og var i svært dårlig forfatning.

Turen gikk direkte til Fredrikstad Dyrehospital, hvor Tigern ble nøye undersøkt.

I TRYGGE HENDER: Vilde (13) gir familiekatten Tigern (8) en velfortjent etter at han ble skutt fem ganger med luftgevær. Foto:PRIVAT,

– Vår veterinær fant fire runde hull i hoderegionen. Røntgen av katten viste tydelig fem kuler fra luftgevær, det vil si at noen med overlegg har skutt en uskyldig katt fem ganger i hodet, sier labansvarlig Mona Larsen ved Fredrikstad Dyrehospital, til VG.

Mandag ble Tigern undersøkt med CT for finne ut nøyaktig hvor kulene er plassert.

– Han er en veldig snill og kjærlig katt, og det er ubeskrivelig at noen kan få seg til å gjøre noe slikt, sier Larsen.

LES OGSÅ: Slik skal Mattilsynet ta dyreplagerne

– Vi tror det skal gå bra

Saken er anmeldt til politiet, og dyrehospitalet og eierne håper noen har sett noe eller vet noe mer om hva som har skjedd.

Kattens eier, Merete Pedersen beskriver de siste to dagene som svært triste.

– Jeg føler meg helt nummen og er fryktelig lei meg. Jeg kan ikke forstå at noen kan gjøre noe slikt. Jeg har gått rundt i en blanding av å være sint, lei meg og samtidig glad for at det mest sannsynlig vil gå bra med Tigern, sier Pedersen til VG.

De har ingen anelse om hvem som kan stå bak.

Tirsdag skal en spesialist ved dyrehospitalet vurdere hvilke kuler som kan fjernes og ikke.

VURDERES TIRSDAG: Tirsdag skal en spesialist studere CT-bildene for å finne ut hvilke kuler man kan fjerne og hvilke man eventuelt ikke kan fjerne. Foto:,Fredrikstad Dyrehospital

– Han ligger på hospitalet nå, veldig sløv på grunn av sterke smertestillende. Men han har spist og er delvis med, stakkars. Det er enda litt tidlig å si, men siden han har klart seg såpass lenge, så tror vi at det skal gå bra. Vi vet dog ikke om han vil få eventuelle varige men, eller om han kan få blyforgiftning av kulene.

Har du en dyrehistorie VG bør omtale?Tips oss her!

Til NRK sier veterinær Carsten Glindø, at det er det mest ekstreme tilfellet han noen gang har sett.

– Vi får ofte inn katter som har blitt skutt, men som regel er det en eller to kuler som sitter helt tilfeldig. Her er det fem skudd innenfor et lite område i hodet, sier han.

Politiet: – Vi ser alvorlig på saken

Tiger'n bor sammen med sin store familie, som alle tar hendelsen tungt.

– Dette har gått veldig inn på barna mine, spesielt de to eldste som er 13 og 15 år, som synes dette er grusomt. 5-åringen tror jeg ikke helt skjønner hva det er som er galt, men han sier at han savnet Tigern.

KOMMENTAR: Får mennesker det bedre av at dyr ikke har det bra?

Pedersen vil takke for all støtte familien har fått.

– Vi har fått mange meldinger, blant annet på Facebook. Det er godt å se at så mange bryr seg, blir engasjerte og er lei seg på våre vegne. Jeg er også glad politiet sier at de tar dette på alvor. Vi ønsker å fortelle om denne historien slik at kanskje noen andre kan unngå at det skjer med sitt kjæledyr. Det er noe ingen bør oppleve.

Saken skal etterforskes ved Hvaler lensmannskontor.

– Vi har fått anmeldelsen og ser alvorlig på saken, sier fungerende krimsjef i Fredrikstad, Rune Albertsen, til NRK.

Flere grove saker

GRUFULLT SYN: Hunden Lucas ble i fjor sommer funnet druknet under Krapsforssbrua i Moss, bundet til en betonglokk. Foto:,Privat

Historien om Tigern er ikke den første av sitt slag. Det siste året har en rekke grove dyremishandlingssaker blitt gjort kjent. 12. januar kom det frem at mannen som druknet hunden Lucas 17. juli i fjor, risikerer en saftig fengselsstraff, noe helt nytt i norsk dyrerettshistorie, ifølge jurist.

Forsettlig eller grov overtredelse av Dyrevelferdsloven §37 straffes med bøter eller fengsel inntil tre år, såframt forholdet ikke rammes av strengere straffebestemmelse, står det i lovverket.

I desember i fjor ble elleve hunder som levde under skrekkelig forhold i Østfold, avlivet. Kun noen dager før måtte en bonde fra Hedmark møte i retten tiltalt for å ha forsømt sine plikter som storfe- og saueholder grovt gjennom flere år.

I fjor sommer fant fritidsdykkere en død katt innlåst i et bur på havets dyp. Da buret ble funnet stakk kattens pote ut av sprinklene, noe som bevitner kampen katten kjempet før livet tok slutt.

I mars 2014 ble en grisbonde i Vestfold dømt til ett års fengsel for grov dyremishandling. Mer enn 400 griser ble funnet døde på mannens gård i Stokke. I tillegg ble det funnet 60 levende griser som måtte avlives.

Før jul advarte flere veterinærer om at mange vil avlive dyrene sine før ferien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder