DEMONSTRERTE: Mange hadde møtt opp for å vise sin motstand mot norsk barnevern i Olso lørdag. FOTO: TROND SOLBERG, VG Foto: VG

Flere hundre demonstrerte mot norsk barnevern i Oslo

Under slagord som «Send barna hjem nå» samlet noen hundre demonstranter seg foran Stortinget lørdag for å vise sin motstand mot barnevernet.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

Mange av demonstrantene var selv foreldre som er blitt fratatt sine barn av barnevernet. Samtidig skulle det være lignende demonstrasjoner i nærmere 60 byer i 20 land, ifølge arrangørene.

– Vi har samlet folk gjennom sosiale medier, opplyser Alf Magne Henriksen fra gruppa «Barnevernet vi vil ha fullstendig fjernet» til NTB.

Arrangøren hevder at folk i rundt 60 byer i 20 land lørdag ville ta til gatene for å markere sin motstand mot norsk barnevern og gi sin støtte til en norskrumensk familie.

I november i fjor ble paret, som er bosatt på Vestlandet, fratatt sine fem barn og siktet for familievold.

Saken har vakt stor internasjonal oppmerksomhet. Det har allerede vært en rekke markeringer i protest mot barnevernet, og lørdag er det ifølge Dagbladet varslet demonstrasjoner i 63 byer i 20 land til støtte for familien, deriblant 15 byer i USA og 40 byer i Europa.

Lørdag sender BBC også en kritisk dokumentar om norsk barnevern.

Les også: Departementet om protester mot norsk barnevern: – Tar det på alvor

I Oslo startet markeringen kl. 15 på Eidsvolls plass foran Stortinget. Støttespillerne hadde i forkant varslet at de ville protestere mot det de kaller overgrep i regi av barnevernet, vise solidaritet med foreldrene, og vise solidaritet med familier med innvandrerbakgrunn som har lignende erfaringer.

Les også: Tsjekkias president sammenligner norsk barnevern med nazi-program

Statssekretær i Barne- og likestillingsdepartementet Kai-Morten Terning (Frp) sier til NTB at han tar kritikken på alvor, men at det er mye som ikke har rot i virkeligheten.

– Det er viktig for oss å korrigere dette bildet. Noe av kritikken som har kommet fra utlandet, er det ikke noe hold i, som at barnevernet bedriver kidnapping og en rekke andre grove påstander, sa Terning fredag.

Flere artikler

  1. Pastor: – Foreldrene vet best hvordan barna bør tas hånd om

  2. Demonstrerer mot norsk barnevern: – Påstandene er helt vanvittige

  3. Norsk-rumensk foreldrepar takker for støtten

  4. Norsk-rumensk foreldrepar får barna tilbake

  5. Massive demonstrasjoner mot Trump

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder