Aktor ber om fengsel i hundedrapssaken

Aktor mener at mannen som som festet en sementblokk til hunden sin og dumpet den fra en bro i Moss i fjor, må fengsles i ett år.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Aktor, politiadvokat Morten Lundén, holdt fredag sin prosedyre i Moss tingrett. Den 29-årige mannen bør dømmes til ubetinget fengsel, ifølge politiadvokaten.

– Det er begrunnet i at vi anser dette som en meget grov overtredelse av dyrevelferdsloven. Vi har også nedlagt påstand om tap av retten til å ha hund og andre husdyr og aktiviteter med dyr, for et tidsrom på ti år, sier Lundén til NRK.

Det var 17. juli i fjor at hunden Lucas ble funnet under Krapsfossbrua i Moss. Den rakk akkurat ikke å bli to år.

Da forbipasserende fikk den på om bord i en båt, oppdaget de at hunden var bundet fast til en sementblokk. Lucas var en blanding av rasene Bichon Frise, Toy Puddel, Tibbetansk Spaniel, Chihuahua, Pomeranien og Power Poff.

DRUKNET: I båten som hentet opp Lucas, satt Heidi Kjørvik. Hun tok dette bildet av den druknede hunden.Foto: PRIVAT Foto:PRIVAT,

Hendelsen vakte stor oppsikt i sosiale medier, hvor diskusjonen raste i flere dager. Et hundretalls mennesker møtte opp til minnestund, og det ble opprettet en egen gruppe på Facebook.

To dager senere tilsto en person, hundens eier, å ha bundet hunden fast til en betongblokk og dumpet den i elven. I august kom også obduksjonsrapporten, som bekreftet at hunden døde av drukning.

Strafferammen for grov overtredelse av Dyrevelferdsloven, er på tre års fengsel.

Kastet 6,5 meter

Ifølge tiltalen avlivet mannen blandingshunden Lukas ved å feste båndet til et betongrør. Hunden ble deretter kastet 6,5 meter fra brua og ned i Vansjø.

– Men jeg gjorde det jeg gjorde for å avlive hunden, ikke for å utøve vold mot et dyr. Det var ingen sadisme i handlingen, og det var ingen tilfredsstillelse for meg å gjøre det jeg gjorde, sa mannen i retten torsdag, ifølge NTB.

Ifølge forsvareren håper han å slippe fengselsstraff.

Bakgrunn:Mer om Lucas og dens triste skjebne her

Har du en dyrehistorie VG Nett bør omtale?Tips oss her!

Flere grove saker

Historien om Lucas er ikke den første av sitt slag. Det siste året har en rekke grove dyremishandlingssaker blitt kjent.

I desember i fjor ble elleve hunder som levde under skrekkelig forhold i Østfold, avlivet. Kun noen dager før måtte en bonde fra Hedmark møte i retten tiltalt for å ha forsømt sine plikter som storfe- og saueholder grovt gjennom flere år.

I fjor sommer fant fritidsdykkere en død katt innlåst i et bur på havets dyp. Da buret ble funnet stakk kattens pote ut av sprinklene, noe som bevitner kampen katten kjempet før livet tok slutt.

I mars 2014 ble en grisbonde i Vestfold dømt til ett års fengsel for grov dyremishandling. Mer enn 400 griser ble funnet døde på mannens gård i Stokke. I tillegg ble det funnet 60 levende griser som måtte avlives.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder