ØVELSE: Beredskapstroppen fra politiet fast roper seg ned på dekket til et fartøy under øvelse Gemini 2010. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Beredskapstroppen styrkes

Politidirektoratet styrker beredskapstroppen på bakgrunn av alvorlige hendelser i inn- og utland. De første nyansettelsene skal skje i høst.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Beredskapstroppen er ifølge direktoratet ikke styrket med personell siden 2002, men ble styrket på materiellsiden i 2011 og i fjor.

- Beredskapstroppen styrkes nå med flere mann. Dette er en reell kapasitetsøkning, og vil gi en ekstra ressurs i en krisesituasjon.
Styrking av beredskapstroppen vil styrke politiets beredskap, og det vil øke politiets evne til å håndtere hendelser på flere steder samtidig, sier leder for beredskap og krisehåndtering i Politidirektoratet, Kaare Songstad, til NTB.

I mars sa regjeringen at den ville styrke terrorberedskapen og at den øker bevilgningene til nye beredskapstiltak med 109 millioner kroner.

Denne meldingen om terrorberedskapen i Norge kom i kjølvannet av den knusende rapporten fra Gjørv-kommisjonen etter terrorangrepet 22. juli 2011.

I samråd

Beslutningen om å styrke beredskapstroppen er tatt av Politidirektoratet i samråd med politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt, skriver NTB.

Styrkingen skal skje med snarlig virkning og en opptrapping over de neste tre årene

- Det er veldig positivt at politidirektøren har funnet midler til å styrke Beredskapstroppen med nye stillinger i inneværende år, sier politimester Hans Sverre Sjøvold til NTB.

- Positiv effekt

Han sier dette er et viktig tiltak for å styrke beredskapen generelt og vil gi en positiv effekt både for Beredskapstroppen, Oslo politidistrikt og landet for øvrig.

Erfaringer fra inn- og utland viser at det oftere enn tidligere oppstår alvorlige hendelser og terror på flere steder, eller at flere alvorlige hendelser skjer etter hverandre. Disse erfaringene utfordrer dagens kapasitet til Beredskapstroppen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder