Partene møtes mandag

TVILER: NHO-direktør for arbeidslivspolitikk, Svein Oppegaard, tror Parat snur. Foto:,Scanpix

NHO sår tvil om det blir flystreik

NHO tror det er mulig å forhindre den varslede flystreiken tirsdag.

Artikkelen er over fem år gammel

Parat varslet fredag en politisk strek på landets flyplasser i protest mot regjeringens foreslåtte endringer i regelverket for midlertidige ansettelser.

– Denne streiken er en så uproporsjonal reaksjon at jeg faktisk tror det er mulig at den ikke blir noe av, sier direktør for arbeidslivspolitikk i NHO sentral, Svein Oppegaard.

– Du tror den vil bli avlyst?

– Jeg tror faktisk at de vil tenke seg om. Med litt sunn fornuft i prosessen videre, tror jeg de innser at det blir veldig feil å ramme passasjerene på en slik måte, når det er myndighetene de reagerer mot. Vi skal ha møte med dem mandag og håper å finne løsninger, sier Oppegård etter at YS-tilknyttede varsler at de tar ut 3500 medlemmer i politisk streik mellom klokken 1300 og 1400 tirsdag.

Det vil ramme Gardermoen, Bodø, Tromsø, Værnes og Flesland.

Lukker ikke døren

– Vi har pr i dag ingen planer om ikke å gjennomføre den politiske streiken, men er alltid konstruktive og åpen for å se hva vi kan få ut av en dialog, sier nestleder Vegard Einan i Parat.

– Politisk streik er et virkemiddel for å markere vår misnøye med arbeidsministeren, og regjeringens ønske om økt adgang til midlertidige ansettelser. Det at NHO og Svein Oppegaard ønsker forslaget velkommen og mener vår aksjon er «uproporsjonal» er ikke uventet, sier Einan.

Forsinkelser

– En streik kan gi forsinkelser, men vi tror ikke de blir så store, så vi ber passasjerene møte som planlagt, sier pressetalsmann Tormod Sandstø i SAS.

LO rasler også med sablene og skal mandag vurdere om de senere skal ta Norge ut i generalstreik.

Omstridt

Årsaken er forslaget til arbeids- og sosialminister Robert Eriksson om å åpne for midlertidige ansettelser opp mot 12 måneder.

Det ser ut som om forslaget kan få flertall i Stortinget, da Venstre signaliserer at de støtter forslaget fra regjeringen om å åpne for en generell adgang til midlertidige ansettelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder