REDNINGSAKSJON: Flere kajakker er dratt opp på land etter ulykken. Foto: Tom Benjaminsen , iTromsø

Full redningsaksjon etter kajakkvelt - alle gjort rede for

TROMSØ (VG)  27 kajakkpadlere fikk onsdag kveld problemer med været og flere av dem kantret et sted mellom Grindøya og Håkøya.

  • Ingri Gudmundsen Bergo
  • Eirik Linaker Berglund

Artikkelen er over fire år gammel

Turen ut til Grindøya gikk helt fint for de to padleklubbene fra Tromsø, men på veien tilbake tok vinden seg kraftig og og bølgene ble store.

Heldigvis ble alle de involverte gjort rede for, og ingen måtte plukkes opp i sjøen, opplyser kaptein på redningsskøyten «Gideo», Ove Eiane til i Tromsø torsdag.

– Søket er avsluttet. Vi har fått opplysning om at alle parter har kommet opp på land, men vi gjør en opptelling nå for å være på den helt sikre siden, sa operasjonsleder i politiet Roy Tore Meyer til VG onsdag kveld.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 20.56.

– Vi har fått melding om omtrent 27 kajakkpadlere som er i følge. Minst en av kajakkene har gått rundt, og det er mye vind i området, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer til VG ved 21.15-tiden.

Lenge var det usikkert hvordan det hadde gått med noen av padlerne. iTromsø meldte at mens 25 av padlerne var berget i sikkerhet, søkte politiet fortsatt etter to av padlerne klokken 21.35.

Det var sterk vind ved sjøen da søket pågikk. Kaptein på redningsskøyta Ove Eiane, opplyste til VG at fem-seks redningsfartøy var involvert i aksjonen.

FULL UTRYKNING: Her er redningsmannskapet i aksjon. Foto: Tom Benjaminsen , iTromsø

Årets juletrefest

Ifølge et Facebook-arrangement publisert av Tromsø havpadleklubb har foreningen i dag en juletrefest utenfor Grindøya.

På arrangementsiden opplyses det at padlerne enten skulle padle fra Stormnaustet eller fra Sjølundfjæra klokka 17.00 og møtes på Grindøya.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder