Politiet: Mann i 70-årene skjøt og drepte kollega i Oslo

Drapsoffer og gjerningsmann medeiere i samme bedrift

Gjerningsmannen funnet død av politiet etter 50 minutter

Politiet har gjort flere beslag av våpen hos 70-åringen politiet mener er gjerningsmannen.

  • Eivind Lindkvist Johansen
  • Siri Eggen
  • Mona Byrkjedal
  • David Bach
  • Hilde Sandvær
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

En mann i 60-årene ble skutt og drept i et forretningslokale på Økern i Oslo tirsdag morgen.

Mannen i begynnelsen av 70-årene som politiet mener er gjerningsmannen ble senere funnet død i sin egen garasje i Oslo-området.

– Han hadde etter all sannsynlighet tatt sitt eget liv, sa leder for voldsavsnittet Stein Olav Bredli på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Har beslaglagt flere våpet

Politiet bekrefter at gjerningsmannen var registrert med flere våpen. De antar at de også har funnet drapsvåpenet på gjerningsmannens eiendom. Det var også her han sannsynligvis skal ha tatt sitt eget liv.

– Det er gjort flere beslag av våpen, og vi antar at drapsvåpenet er ett av dem. Dette vil vi få endelig svar på etter at de tekniske undersøkelsene og obduksjonen er gjennomført, sier Bredli.

Det er ikke gjort beslag av våpen i forretningslokalet, og det er ingenting som indikerer at offeret har vært i besittelse av våpen.

Medeiere i samme firma

De to mennene er begge norske statsborgere, og var ifølge Bredli medeiere i samme firma.

– Jeg kan bekrefte nå at de var medeiere i samme bedrift, henholdsvis styreleder og daglig leder, sier Bredli til VG tirsdag ettermiddag.

Ingen av dem er kjent for politiet fra tidligere.

– Vi har avhørt vitner, og er ferdig med det, men fortsetter med ytterligere vitneavhør utover, sier Bredli.

Ukjent motiv

Én person var vitne til selve hendelsen, opplyser Bredli.

– Det som er viktig for oss nå er å etterforske oss frem til et motiv. Vi har foreløpig ikke kommet noe nærmere det.

Like etter klokken 10 meldte politiet at de hadde kontroll på en gjerningsmann, men én time senere opplyser politiet altså at vedkommende er død.

Bredli oppklarer at det var vitner som først hadde sett gjerningsmannen forlate åstedet, før politiet deretter fant mannen død. Politiet så aldri mannen i live, bekrefter Bredli til VG.

Ifølge politioverbetjenten var det et vitne til hendelsen som varslet politiet om drapet.

– Vitnene får oppfølging av kriseteamet i Oslo kommune, sier Bredli.

Vet du noe om saken? Tips våre journalister her!

Funnet død i garasje

Senere fant de mannen død i sin egen garasje, men de ønsker ikke å si hvor i Oslo det er snakk om.

Drapet, som nødetatene ble varslet om like etter klokken 09, skjedde inne i bygningen på Økern, bekrefter politiet til VG.

Den antatte gjerningsmannen var bosatt i Oslo, mens offeret hadde bosted i Bærum.

Saken fortsetter under bildet!

DREPT: En mann i 60-årene ble skutt og drept inne i denne bygningen på Økern i Oslo tirsdag morgen. Gjerningsmannen ble funnet død i en garasje i hovedstaden en time senere. Foto:KLAUDIA LECH,VG

– Dyktige folk

En håndverker VG har snakket med har vært kunde hos den dreptes firma i 15 år, og mottok dødsbudskapet med sorg i dag.

– Det er tragisk at disse to nå er borte, og et stort tap for bransjen. De var utrolig dyktige, i mine øyne en institusjon innenfor alt av kunnskap om byggebransjen, sier kunden til VG.

Han understreker at han ikke kjente de to personlig, annet enn som to dyktige bedriftsledere. Han ønsker heller ikke å spekulere i hva som kan ha vært årsaken til hendelsen.

– Det bekymrer meg at bedriften er så liten, det må finnes noen som kan ta dette videre. De var enerådende i Norge på det de driver med.

Den mangeårige kunden sier han møtte drapsofferet for første gang for over 20 år siden. Han forteller at de to som i dag ble funnet døde begge har øst av sin kunnskap i en årrekke, og brukt all sin tid for bransjens beste.

GJERNINGSMANN PÅGREPET: Bevæpnet politi er observert flere steder i nærområdet rundt Økern tirsdag morgen, her fra Storokrysset. Politiets tilstedeværelse kan trolig settes i sammenheng med skyteepisoden ved Økern tidligere i dag. Foto:VG-TIPSER,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder