Siv Jensen har ikke snakket med Hagen etter valget

Frp-lederen: - Jeg har hatt veldig mye annet å holde på med

(VG Nett) Siv Jensen har ikke snakket med Carl I. Hagen etter den borgerlige valgseieren. Hun har heller ikke fått noen gratulasjonsmeldinger fra ham.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det var mange som ble overrasket da Carl I. Hagen, mannen som ledet Frp i 28 år, droppet partiets valgvake mandag kveld til fordel for TV-titting og gressklipping.

Han hevdet selv at han var hjemme av fri vilje, og at ingen i partiet hadde anmodet ham om å være hjemme.

Selv skulle Jensen ønske at «Kong Carl» I. Hagen var til stede på partiets valgvake.

Ingen tekstmeldinger

- Jeg hadde håpet at han var der. Valgvaken er en viktig kveld for medlemmer som har stått på over lang tid. Ingen skal heller frata ham at han har et sterkt engasjement for partiet.

- Jeg håper uansett at han fulgte med, og det tror jeg han gjorde - selv om han bruker mye tid på dansing for tiden, sier Jensen og sikter til Hagens deltagelse i TV 2-programmet «Skal vi danse».

- Har du snakket med ham etter valget?

- Nei, jeg har ikke det. Men jeg snakker gjerne med ham. Jeg har hatt veldig mye annet å holde på med, sier hun.

- Har du fått meldinger av ham?

- Nei, men vi har vært i dialog med ham. Jeg har bare ikke hatt tid ettersom jeg har hatt mange andre ting å holde på med.

- Hvem har vært i dialog med ham?

- Partiet har dialog med Carl I. Hagen.

- Om hva da?

- Nei, men altså. Vi har kontakt med ham som vi har med resten av våre tillitsvalgte og folkevalgte. Mange har engasjement og mange har ting de ønsker å formidle. Vi tar i mot alt dette på en helt ordinær måte fra alle. Så må jeg som partileder bruke tiden min der jeg skal bruke den, sier Jensen.

- Og det er ikke på Carl I. Hagen?

- Det er først og fremst på at vi har et valgresultat vi skal forvalte. Vi skal inn i sonderinger og forhandlinger med andre partier. Jeg skal avklare det i partiets besluttende organer.

- Jeg har hatt møte med sentralstyre, hatt dialog med våre nye stortingsrepresentanter og har dialog med vårt landsstyre. Det sier seg derfor selv at jeg har mer enn nok å holde på med akkurat nå, sier hun.

Gleder seg til «Skal vi danse»

Jensen avviser ikke at hun kommer til å følge med når Carl I. Hagen og kona Eli skal innta dansegulvet i «Skal vi danse» i kveld.

- Det skal du ikke se bort i fra. Jeg synes det er et veldig underholdende program. Både Carl og Eli er flinke til å danse, så det blir spennende å se hvordan det går når de begge får profesjonelle dansepartnere, sier hun.

Selv ser hun ikke bort ifra at hun kan bli deltager i programmet etter at livet i politikken er over.

- Men akkurat nå har jeg ikke tid, smiler hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder