Gullsmed i Oslo ranet med skytevåpen - gjerningsmenn rømte fra antatt ransbil til fots

FORNEBU/OSLO (VG) Væpnede personer ranet fredag kveld en gullsmed på Skøyen i Oslo før de stakk fra stedet.

 • Hege Wallenius
 • Oda Leraan Skjetne
 • Malene Emilie Rustad
 • Frode Hansen (foto)

Artikkelen er over tre år gammel

Politiet har trappet ned søket på Fornebu etter ranet av en gullsmed på Skøyen i Oslo, bekrefter operasjonsleder i Oslopolitiet Rune Hekkelstrand til VG.

– Nå avslutter vi søket etter gjerningspersonene og går over i en fase med etterforsknings- og etterretningsarbeid, sier politiets innsatsleder på stedet, Nicolai Bakke-Henden, til TV 2 ved 23-tiden.

Ifølge Hekkelstrand har politiet snakket med flere vitner, som har kommet med interessante opplysninger. I tillegg har politiet sikret overvåkingsbilder fra stedet.

Antatt rømningsbil funnet på Fornebu

Politiet fikk melding rundt klokken 18.20 om at gullsmed Heyerdahl i Karenslyst Allé på Skøyen var blitt utsatt for et væpnet ran.

Gjerningspersonene truet med skytevåpen og fikk med seg verdigjenstander før de forsvant fra stedet i en stjålet, rød Audi. Hekkelstrand sier at gjerningspersonene var flere enn to, og at det ble observert et skytevåpen under ranet.

– Virket ranet godt planlagt?

– De ble observert av flere vitner, og truet med skytevåpen. Ettersom de har ranet en gullsmed, er det naturlig å tenke at det ikke er gjort på impuls, sier han.

Den antatte rømningsbilen ble funnet på Fornebu, der det fredag kveld pågikk en massiv politiaksjon. Politiets innsatsleder på stedet opplyste til VG at gjerningspersonene stakk fra bilen til fots.

– De løp fra bilen. Det er et eller annet som har skjedd, jeg tror ikke de hadde planlagt å stoppe der, sier innsatsleder Nicolai Bakke-Henden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TJUVGODS: Politet fotograferer klokken som ble funnet på stedet hvor fluktbilen ble forlatt. Foto: Frode Hansen

Det lå en klokke på stedet som politiet antar er fra ranet. Framhjulet på venstre side av fluktbilen var ute av luft. Ifølge operasjonsleder Rune Hekkelstrand er bilen sikret og tatt med inn til kriminaltekniske undersøkelser.

Bakke-Henden kan ikke anslå om de leter etter menn eller kvinner. Politiet vet heller ikke om ranerne har funnet en ny bil, eller hvor de befinner seg.

Omringet av politi sto bilen fredag kveld med motoren i gang på en liten bro nær Telenor Arena. Politiet stoppet all trafikk i området og lyste inn i biler med lommelykt. Samtidig søkte et politihelikopter etter gjerningsmennene. Det ble også søkt med hunder.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ANTATT FLUKTBIL: Bilen som gjerningspersonene skal ha brukt i forbindelse med ranet, ble funnet på Fornebu kort tid etter hendelsen. FOTO: FRODE HANSEN, VG

Bileier opplyser til VG at bilen har vært savnet siden i dag morges. Den skal ha stått ved Sagene i flere dager. Eieren oppdaget at bilen var borte før jobb i dag og samboeren skal ha kontaktet politiet.

Både politiet i Oslo og Asker og Bærum deltar i søket etter gjerningspersonene.

– Vi bruker det vi har av tilgjengelig mannskap for å få tatt gjerningspersonene, sier politiets innsatsleder på Skøyen, Hanne Nordve.

Artikkelen fortsetter under bildet

SJEKKER BILER: Politiet stoppet trafikk på Fornebu og lyste inn i biler med lommelykt. Foto: Frode Hansen

Til VG sier Nordve at to personer skal ha oppholdt seg i butikken da ranet startet. Ingen kom fysisk til skade.

– Ingen er fysisk skadet, men det er en stor mental belastning å være utsatt for et væpnet ran. Vi har tilkalt helsepersonell, som vil ivareta personer på stedet, sier innsatslederen.

– Vi har ingen opplysninger som tilsier at det skal være fare for tredjeperson i forbindelse med disse gjerningspersonene.

Området rundt gullsmeden var fredag kveld sperret av.

Politiet har så langt ikke gått ut med noe signalement på gjerningspersonene, men ber publikum som har vært på Skøyen mellom klokken 18 og 18.20 om å ta kontakt på telefon 02800. De ber også om tips fra personer som har vært på Fornebu i tidsrommet før klokken 19.

FIKK MED SEG VERDIER: Gjerningspersonene som ranet Heyerdahl gullsmed, fikk med seg et ukjent antall verdier. Foto: Frode Hansen, VG

Mer om

 1. Krim

Flere artikler

 1. Politiet etterlyser tre menn etter gullsmedran i Oslo

 2. Ran av gullsmed i Oslo - avfyrte skudd i butikken

 3. Mann pågrepet etter knivstikking i Oslo – mann alvorlig skadet

 4. Væpnet bingo-ran i Oslo

 5. Stakk av i pizzabil etter væpnet ran i Oslo

Fra andre aviser

 1. Avslutter søk etter gullsmedranere på Fornebu

  Bergens Tidende
 2. Skal granske video-opptak i jakten på gullsmedsranere

  Bergens Tidende
 3. Skal granske video-opptak i jakten på gullsmedsranere

  Aftenposten
 4. Politiet jakter på disse mennene etter gullsmedranet

  Aftenposten
 5. Skudd avfyrt under ran av gullsmed i Oslo sentrum

  Bergens Tidende
 6. Klokkeranere tiltalt, men klokker til to millioner er forsvunnet

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no