REKORDVARM: Hovedstaden kunne onsdag melde om ny varmerekord og Oslo-borgerne nyter dagene med både sol og sjø. Varmt skal det også bli i helgen som kommer. Bildet er tatt fra Sørenga i Oslo. Foto: Mona Langset

Lei «dårlig» vær? VG sender heldig nordlending med reisefølge til Oslo

Mens sørlendingene nyter en av de varmeste maimånedene noensinne, har nordlendingene måttet se langt etter de ekstreme sommertemperaturene. VG sender derfor en heldig utvalgt med reisefølge til hovedstaden denne helgen.

Konkurransen ble avsluttet torsdag 31.05 klokken 14.00!

Selv om Nord-Norge har hatt en relativt god maimåned på værfronten, er det ingenting i forhold til det søringene har opplevd av temperaturer til nå.

I dag kunne VG melde at Etne hadde satt ny temperaturrekord for mai da gradestokken viste 32,7 grader. Den gamle mairekorden ble satt i Sigdal i fjor og var på 31,8 grader.

Både i Oslo og Bergen har det også bli gjort rekordmålinger i dag. Den gamle rekorden i Bergen på 29,8 grader røk utover ettermiddagen og toppet seg på hele 31,2 grader. Tilsvarende økte og økte temperaturen på Oslo Blindern og stanset ikke før den kom opp i 31,1 grader. Rekorden fra 2012 på 29,8 grader ble dermed erklært slått.

les også

Gladmelding: Varmt så langt vi kan se

Hetebølgen som har herjet i store deler av landet, ser heller ikke ut til å ta slutt med det første, og meteorologene melder knallvær og opp mot 30 grader i Oslo til helgen.

Så istedenfor å vinne tur til Syden, kan du nå vinne en varm tur til hovedstaden med VG på slep. Den heldige vinneren med reisefølge får dekket både fly og hotell i helgen av VG.

– I VG jakter vi konstant på alt som engasjerer, og det er ingenting som gleder og irriterer oss nordmenn mer enn været, sier vaktsjef i VG, Ken André Ottesen.

– Og siden søringene har vært så heldige med været i mai, tenker vi i VG at det minste vi kan gjøre, er å spre litt glede nordover også. Vi ber derfor alle som ønsker seg til sol og sommer om å sende oss en kjapp begrunnelse om hvorfor akkurat de har fortjent en tur til sørlige breddegrader.

les også

Skole måtte avslutte eksamen på grunn av varmen

Slik deltar du

Ønsker du å ta med familien, kjæresten eller vennegjengen? Vi ønsker å høre fra deg!

Alt du trenger å gjøre er å skrive til VG her eller en e-post til 2200@vg.no, der du forteller hvorfor nettopp du fortjener en tur til hovedstaden førstkommende helg 1.–3. juni.

Er begrunnelsen god nok, er det kanskje du som blir den heldige vinneren.

Konkurransen avsluttes torsdag 31.05 klokken 14.00.

NB! Vinner og reisefølge må kunne stille opp i VG i helgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder