STOR JOBB: Brannmannskap, sivilforsvar og frivillige har jobbet døgnet rundt for å slukke skogbrannen på Ombo i Rogaland. Foto: Marius Vervik

Etter sju døgn har brannvesenet kontroll på Ombo-brannen

Én uke etter at skogbrannen på Ombo i Rogaland brøt ut, opplyser brannvesenet søndag at de har fått kontroll på brannen.

  • Hanad.Ali@ntb.no

– Brannvesenet har nå kontroll på brannen og driver med etterslokking på Ombo. 15 mannskaper er på vakt i natt, og vil nærmest gå fra tue til tue for å slokke der det ryker. I morgen går 35 mannskaper over hele området, og slokkearbeidet fortsetter utover uka, skriver Sørvest 110-sentral søndag kveld.

les også

Lever på fem kvadratmeter for å beskytte Østlandet mot skogbrann

Brannen på Ombo i Ryfylke, et område nordøst i Rogaland, startet forrige søndag. Brannmannskaper har kjempet febrilsk mot flammene, og nylig ble 60 brannmenn sendt til øya, i tillegg til to helikoptre.

Lørdag kveld fikk NTB opplyst at også Heimevernet sto klare med rundt 50 mann om det skulle være nødvendig.

KONTROLL: Øya Ombo har 230 innbyggere. Søndag melder brannvesenet at de endelig har kontroll på brannen som har herjet i en uke. Foto: Marius Vervik

Brannvesenets arbeid ble imidlertid i flere dager komplisert av tørt vær og sterke vindkast. Natt til søndag blusset brannen opp flere steder, men brannmannskapene var raskt på plass for å starte slokkearbeidet.

På morgenkvisten søndag var det ikke lenger snakk om åpne flammer, men varme i bakken.

les også

Storbrannen på Ombo har vart i en uke: - Det er en skjebnedag

Mannskapene fryktet at søndagen ville bli en skjebnedag, etter meldinger om økende vind. På sjuende døgnet har de nå lyktes i kampen mot flammene.

Øya Ombo har rundt 230 innbyggere. Blant annet er det et hyttefelt nær skogbrannen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder