STORESØSTER: Grete Wara (60) bor fortsatt i Vadsø, som er hjembyen for Wara-familien. Hun ønsker lillebror Tor Mikkel lykke til som justisminister. Foto: Privat

Storesøster Grete Wara: Ikke glem Finnmark, Mikkel

Grete Wara (60) fra Vadsø har ett viktig råd til lillebror og ny justisminister Tor Mikkel: Ikke glem å jobbe for Finnmark, sier storesøster Wara til den nye Frp-statsråden.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Som finnmarkinger flest har Grete fulgt med på kampen mot at Finnmark skal slås sammen med Troms i et nytt storfylke i nord.

Hun er ikke fremmed for at hun vil drive litt familiær lobbyisme mot den ferskeste statsråden i regjeringen for å få regjeringen til å snu. Hun kaller han bare Mikkel.

les også

Tor Mikkel Wara blir ny justisminister: Var Frps «wonderboy»

– Han må følge nøye med på denne prosessen, og det er viktig at han ikke glemmer Finnmark når han nå blir statsråd for hele landet, sier Grete Wara til VG.

KOM MED ERNA: Tor Mikkel Wara ble presentert på slottsplassen som ny justis-, beredskaps- og innvandringsminister av statsminister Erna Solberg onsdag ettermiddag. Wara vinket til de fremmøtte med favnen full av blomster. Foto: Hallgeir Vågenes, VG

Hun vil ikke røpe hvilket parti hun selv foretrekker, men legger ikke skjul på at hun slett ikke alltid er enig med Tor Mikkel Wara.

les også

Waramannen til Siv

– Jeg er nok ikke helt enig i mye av politikken som Fremskrittspartiet står for. Men Tor Mikkel er en flink og arbeidssom fyr som helt sikkert vil gjøre en god jobb i regjeringen. Jeg ønsker ham selvsagt masse lykke til i den nye jobben, sier Grete Wara.

les også

Finnmark-opprøret sprer seg til Troms – ser ikke poenget med sammenslåing

Hun jobber selv i en institusjon tilknyttet barnevernet i Vadsø, og er underlagt BUF-etat og en annen statsråd enn justisministereren.

– Det er nok like greit, flirer Grete Wara.

les også

Flertall for folkeavstemning i Finnmark om sammenslåing med Troms

Hun var syv år da Tor Mikkel ble født i Karasjok midt på 60-tallet.

Da bodde familien der, og lærte tidlig å sette pris på Finnmarks rike frilufts- og fiskemuligheter.

– Tor Mikkel har en hytte i Levajok like ved Tanaelva som hele familien får bruke. Det setter vi stor pris på. Og Tor Mikkel selv ser ut til å like sine høstturer dit like mye, forteller Grete Wara.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder