STOR FARE: En stor snøskavl henger over en hytte i Sarnes utenfor Honningsvåg. Snøskredfaren betegnes som stor i store deler av Finnmark. Bildet er tatt tidligere denne uken Foto: Camilla Daae-Qvale / NTB scanpix

Stor snøskredfare i Nordland og Finnmark

Lørdag øker snøskredfaren i flere områder i Nordland. Flere steder i Troms og Finnmark vil faren for snøskred holde seg på nest høyeste nivå de neste dagene.

innenriks.vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge varsom.no øker snøskredfaren lørdag fra faregrad 3 (betydelig) til 4 (stor) i Ofoten, Salten og Svartisen-området. I Tromsø, Lyngen, Nord-Troms og Vest-Finnmark vil faren for snøskred holde seg på nivå 4 de neste dagene.

les også

Kjempeskavl truer hytta – påskeferien avlyst 

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er det krevende snøskredforhold i hele landet denne påsken. Det har gått mange skred den siste uken, særlig i Nord-Norge, men også lenger sør i landet. Skredene har vært både skiløperutløste, fjernutløste og naturlig utløste.

– Det er svært viktig at folk som ferdes i fjellet, tar hensyn til skredfaren, sier vaktleder Heidi Bache Stranden i NVEs snøskredvarsling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder