Sendte bombe til politistasjonen i Ski: – Det var tenkt at den skulle gå av og drepe ansatte

SKI (VG) Politiet bekrefter at den mistenkelige pakken som gjorde at de måtte stenge deler av politihuset i Ski, faktisk var en bombe og at den kunne gjort alvorlig skade på mennesker i nærheten.

Onsdag formiddag ble politihuset i Ski ble evakuert etter at det kom inn en mistenkelig pakke. På en pressekonferanse torsdag bekrefter politiet at det er snakk om en improvisert sprengladning, som var designet for å gå av når pakken ble åpnet.

– Det var en skarp, reell bombe som hadde til hensikt å gjøre skade på mennesker. Det dreier seg om en svært alvorlig, straffbar handling. Vi anser dette som et angrep på politiet med stort skadepotensial. Vi har derfor satt av en stor etterforskningsgruppe som skal jobbe med dette, sier politimester Jon Steven Hasseldal.

Pakken var ifølge politimester Hasseldal adressert til politiet, og den ble levert av en sjåfør fra Posten.

Det var en ansatt i postmottaket som slo alarm, da man fikk en mistanke om at noe var galt da man forsøkte å åpne pakken, ifølge politimesteren.

les også

Uskadeliggjorde mistenkelig pakke

Ingen mistenkte

Politimesteren sier bomben ikke var laget for å skremme, men for å skade.

– Det var tenkt at denne skulle gå av og drepe ansatte i politiet. Det er svært alvorlig og et angrep mot demokratiet og styresett, sier Hasseldal videre.

Hasseldal opplyser at ingen er mistenkte eller pågrepet i saken, og at Øst politidistrikt har koblet Kripos inn i etterforskningen.

– Vi har sett oss nødt til å sette inn tiltak for å sikre våre ansatte. Jeg kan ikke gå inn på detaljer i hva dette innebærer. Naturlig nok ble de ansatte på postmottaket redde og engstelige, sier han videre.

– Veldig spesiell sak

Saken etterforskes etter straffelovens paragraf 191b, som gjelder befatning med blant annet sprengstoff i den hensikt å begå en grov straffbar handling. Det opplyser politiadvokat Bjørn Thune i Øst politidistrikt.

Strafferammen for dette er ti års fengsel.

– Dette er en veldig spesiell sak, og det er sjeldent vi ser denne type handlinger i Norge, sier politiadvokat Bjørn Thune.

les også

Undersøkte konvolutt med hvitt pulver – var ufarlig

Mistanke ut fra innhold

Politioverbetjent Svein B. Husdal sier at det var grunnlag for mistanke mot innholdet i pakken ut fra hva politiet så da de åpnet den, uten at han vil gå inn på detaljer om innholdet i pakken.

EVAKUERT: Deler av politihuset i Ski ble onsdag evakuert etter funn av en mistenkelig pakke. Foto: TORE KRISTIANSEN

Politiet opplyser at pakken var adressert politiet og ble levert av en sjåfør fra Posten ved 8-tiden onsdag morgen. Den første meldingen om den mistenkelige pakken kom inn onsdag klokken 09.01. Halvparten av politistasjonen ble da evakuert og politiets bombegruppe kom til stedet for å undersøke gjenstanden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder