KNIVSTUKKET: Politiet kom til stedet 12 minutter etter de fikk meldingen om knivstikkingen. Foto: Torstein Boe

Skal ha forsøkt å avverge knivstikkingen – ble selv skadet: – Fryktelig opplevelse

VINSTRA (VG) Mannen som ble skadet på Vinstra i går kveld, skal ha forsøkt å avverge knivstikkingen av den 16 år gamle jenta, forteller en som kjenner ham til VG.

Naboen (56) prøvde å gripe inn da han hørte rop om hjelp fra jenta (16), som ble knivstukket og drept av en jevnaldrende gutt, ifølge personen VG har snakket med.

Vedkommende forteller at mannen var hjemme på gården da han så jenta og gutten.

les også

Jente (16) drept på Vinstra – tenåring siktet

Ifølge personen skal han så ha forsøkt å avverge situasjonen og i dette øyeblikket ble han selv knivskadet. Vedkommende sier at mannen fortsatt ligger på sykehuset, og at han har det greit fysisk, men personen beskriver det som en «fryktelig opplevelse».

Ifølge Aftenposten, som har snakket med en bekjent av mannen, så er han sterkt preget av hendelsen.

les også

Over 300 møtte på skolen for å tenne lys: – De er sterkt berørt

Pågrepet etter 12 minutter

Politiet fikk melding like før klokken 16.00 onsdag, og rykket bevæpnet ut til stedet. De fikk pågrepet den siktede 12 minutter etter at de rykket ut.

les også

Vinstra-drapet: Siktede tatt etter 12 minutter

– Den som har fått knivskader kan ha fått det i forbindelse med at vedkommende prøvde å avverge hendelsen, sa operasjonsleder Pål Andersen til NRK i går.

Politiet ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom drepte og siktede, men sier at dette er noe de jobber med å finne ut av. Den siktede 16-åringen er avhørt, men politiet ønsker ikke å si noe om innholdet.

De vil heller ikke kommentere hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet, eller hva som skal ha vært motivet.

300 møttes

Det lille lokalsamfunnet på Vinstra, med rundt 2500 innbyggere, er i sjokk etter at den 16 år gamle jenta ble funnet knivstukket og drept i et boligfelt onsdag.

Ifølge Aftenposten gikk begge på Vinstra videregående skole.

I går møttes 300 unge og voksne opp på skolen for å dele sorgen.

– De er sterkt berørt av hendelsen. Det er et lite lokalsamfunn der nesten alle kjenner alle, og da blir det nokså sterkt, forteller rektor Leif Solheim til VG.

SKOLE: Både den drepte jenta og den siktede 16-åringen gikk på Vinstra videregående skole. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder