SLÅTT MED JERNSTANG: Da Trygve Digre Berg (37) forsøkte å stoppe innbruddstyven ble han selv slått med en stang i hodet. Digre Berg har gitt tillatelse til at VG bruker bildet. Foto: PRIVAT

Trygve Digre Berg (37) tok opp jakten på innbruddstyven – ble slått i hodet med jernstang

Trygve Digre Berg og kona opplevde natt til torsdag noe de fleste av oss bare ser på film.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var rundt klokken 02.00 natt til torsdag at kona til Trygve Digre Berg våknet av lyder i huset.

– Jeg sto opp og oppdaget en mann som romsterte rundt i huset. Jeg begynte å løpe etter han inne i huset, men han løp ut og jeg etter. Da jeg klarte å ta han igjen snudde han seg og slo meg i hodet med en jernstang. Jeg var så full av adrenalin da at jeg ikke merket slaget, så jeg la han i bakken og ropte om hjelp, forklarer en omtåket Trygve Digre Berg fra sykehussengen ved Hammerfest sykehus til Altaposten torsdag morgen.

les også

Disse kommunene er på hyttetyveri-toppen

Digre og kona bor i Steinfossholmen i Øvre Alta, og natt til torsdag hadde de glemt å låse vaskeromsdøra før de la seg.

Denne artikkelen ble først publisert i Altaposten, som er VGs samarbeidsavis.

Løp ut i boksershorts

– Heldigvis bor det fullt av politifolk i gaten der vi bor, så det kom en nabo til, som er politimann, og hjalp meg å avvæpne han. Mannen hadde også kniv på seg, forteller Digre.

les også

Luftambulansekrisen: Liss Inger (29) måtte føde hos legevakten

Selv var han under jakten på innbruddstyven svært lettkledd:

– Jeg løp jo ut i bare boksershortsen, så da satt jeg der på veien midt på natten og holdt tyven i bare trusa, forteller den handlekraftige karen, som jobber som lærer og ellers er en sporty og veltrent fyr, sier han til Altaposten.

Tok lommebøker og bilnøkler

– Før vi våknet hadde han vært rundt i huset og rasket med seg lommebøker og han hadde også vært i nøkkelskapet og tatt bilnøklene, så hadde vi ikke våknet ville han nok tatt bilen og stukket av, mener Digre, som oppfordrer folk til å ikke være naive eller sløve.

– Her er det bare å skalke alle luker og låse inne det man ikke vil miste. I vårt tilfelle kom politiet raskt til stede, fordi de hadde patrulje ute, sier Digre, som berømmer politiets innsats.

SLAG I TINNINGEN: Formen til Trygve Digre Berg skal være bra, til tross for at han ble slått med en jernstang i hodet av en innbruddstyv natt til torsdag. Foto: PRIVAT

Lite brudd på skallen

Digre forteller til Altaposten at formen er bra til tross for den harde slagt i hodet.

Ifølge politiet skal mannen som brøt seg inn ha vært ruset.

Etterforskningsleder hos politiet i Finnmark, Paul-Arne Lind, sier til Altaposten at politiet ikke anbefaler Trygves metode hvis man blir overrasket av tyver.

les også

Kristian hadde «golfball»-aneurisme i hjernen – reddet av sjelden metode i USA

– Nei, vi anbefaler at man prøver å observere hvor tyven tar veien og heller avventer til politiet kommer. Det er på bakgrunn av at man kan sette seg i fare ved å prøve å fakke tyven selv, sier Lind.

Til Dagbladet sier Berg at røntgen viser hjernerystelse og et lite brudd på skallen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder