SLÅTT MED JERNSTANG: Da Trygve Digre Berg (37) forsøkte å stoppe innbruddstyven ble han selv slått med en stang i hodet. Digre Berg har gitt tillatelse til at VG bruker bildet. Foto: PRIVAT

Trygve Digre Berg (37) tok opp jakten på innbruddstyven – ble slått i hodet med jernstang

Trygve Digre Berg og kona opplevde natt til torsdag noe de fleste av oss bare ser på film.

Publisert:

Det var rundt klokken 02.00 natt til torsdag at kona til Trygve Digre Berg våknet av lyder i huset.

– Jeg sto opp og oppdaget en mann som romsterte rundt i huset. Jeg begynte å løpe etter han inne i huset, men han løp ut og jeg etter. Da jeg klarte å ta han igjen snudde han seg og slo meg i hodet med en jernstang. Jeg var så full av adrenalin da at jeg ikke merket slaget, så jeg la han i bakken og ropte om hjelp, forklarer en omtåket Trygve Digre Berg fra sykehussengen ved Hammerfest sykehus til Altaposten torsdag morgen.

les også

Disse kommunene er på hyttetyveri-toppen

Digre og kona bor i Steinfossholmen i Øvre Alta, og natt til torsdag hadde de glemt å låse vaskeromsdøra før de la seg.

Denne artikkelen ble først publisert i Altaposten, som er VGs samarbeidsavis.

Løp ut i boksershorts

– Heldigvis bor det fullt av politifolk i gaten der vi bor, så det kom en nabo til, som er politimann, og hjalp meg å avvæpne han. Mannen hadde også kniv på seg, forteller Digre.

les også

Luftambulansekrisen: Liss Inger (29) måtte føde hos legevakten

Selv var han under jakten på innbruddstyven svært lettkledd:

– Jeg løp jo ut i bare boksershortsen, så da satt jeg der på veien midt på natten og holdt tyven i bare trusa, forteller den handlekraftige karen, som jobber som lærer og ellers er en sporty og veltrent fyr, sier han til Altaposten.

Tok lommebøker og bilnøkler

– Før vi våknet hadde han vært rundt i huset og rasket med seg lommebøker og han hadde også vært i nøkkelskapet og tatt bilnøklene, så hadde vi ikke våknet ville han nok tatt bilen og stukket av, mener Digre, som oppfordrer folk til å ikke være naive eller sløve.

– Her er det bare å skalke alle luker og låse inne det man ikke vil miste. I vårt tilfelle kom politiet raskt til stede, fordi de hadde patrulje ute, sier Digre, som berømmer politiets innsats.

SLAG I TINNINGEN: Formen til Trygve Digre Berg skal være bra, til tross for at han ble slått med en jernstang i hodet av en innbruddstyv natt til torsdag. Foto: PRIVAT

Lite brudd på skallen

Digre forteller til Altaposten at formen er bra til tross for den harde slagt i hodet.

Ifølge politiet skal mannen som brøt seg inn ha vært ruset.

Etterforskningsleder hos politiet i Finnmark, Paul-Arne Lind, sier til Altaposten at politiet ikke anbefaler Trygves metode hvis man blir overrasket av tyver.

les også

Kristian hadde «golfball»-aneurisme i hjernen – reddet av sjelden metode i USA

– Nei, vi anbefaler at man prøver å observere hvor tyven tar veien og heller avventer til politiet kommer. Det er på bakgrunn av at man kan sette seg i fare ved å prøve å fakke tyven selv, sier Lind.

Til Dagbladet sier Berg at røntgen viser hjernerystelse og et lite brudd på skallen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder