DRAP: Politiet har sperret av en bolig i Lenvik kommune etter at en kvinne i 80-årene ble funnet drept mandag formiddag.

DRAP: Politiet har sperret av en bolig i Lenvik kommune etter at en kvinne i 80-årene ble funnet drept mandag formiddag. Foto: Stian Jakobsen Folkebladet

Kvinne i 80-årene funnet drept i Troms

En kvinne i 80-årene ble mandag formiddag funnet drept i sin bolig i Lenvik i Troms. En antatt gjerningperson er pågrepet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det skriver Finnsnes lensmannsdistrikt i en pressemelding.

– Politiet rykket i formiddag ut til en adresse i Lenvik kommune etter melding om en person som truet med kniv. Da politiet ankom adressen hadde personen forlatt stedet, og det ble iverksatt søk etter vedkommende, skriver politiet.

Politiet fant senere den drepte kvinnen på en annen adresse i samme område, på stedet fant politiet også personen de opprinnelig lette etter.

Det er funn på stedet som gjør at politiet etterforsker saken som drap, og som knytter den antatte gjerningspersonen til drapet.

Regionlensmann Arnold Nilsen i Finnsnes lensmannsdistrikt ønsker ikke å svare på VGs spørsmål om hendelsen, og henviser til pressemeldingen.

– Vi har valgt våre ord med omhu, og kommer ikke til å kunne gi ytterligere detaljer på nåværende tidspunkt. Det mener vi vil være uhensiktsmessig, sier Nilsen.

Den pågrepne personen har ennå ikke fått oppnevnt forsvarer.

Lensmannskontoret har innkalt til pressekonferanse om saken tirsdag klokken 10.00.

Lenvik kommune opplyser i en pressemelding at de er informert om hendelsen.

– Kommunens kriseledelse er informert og det psykososiale kriseteamet er aktivert. Kommunens oppgave er nå å sørge for ivaretakelse av de berørte, sier kommunalsjef Bente J. Karlsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder