SKUTT AV RANERE: I denne bilden ble politimannen Arne Sigve Klungeland skutt og drept da politi forsøkte å stoppe Nokas-ranerne. I dag var både ranere og Klungelands familie tilbake på åstedet. Foto: Scanpix

Tøft for Klunglands etterlatte

STAVANGER (VG Nett) Familien til den drepte politimannen Arne Sigve Klungland opplevde det som en påkjenning å være med på åstedsbefaringen.

Artikkelen er over 14 år gammel

VG TV:Her er drapsmannenVG TV: Kikket inn i bilenVG TV: Tilbake på åstedetSkuelystne

Mange skuelystne var møtt opp for å se de tiltalte i Stavanger sentrum. Folk sto i vinduer, på balkonger og i gatene og fulgte med på hva som skjedde bak politiets sperringer.

De syv fikk slippe fotlenkene de må bruke i retten, men hadde håndjern på.

Da en alvorstynget David Toska kikket inn i førersetet på kommandobilen der Klungland ble drept, sto politimannens familie rett ved siden av. Toska har i likhet med Johnny Thendrup tilstått delaktighet i ranet.

Ingen av de to drepte Klungland, men begge vet hvem drapsmannen er. Ingen av dem vil imidlertid røpe drapsmannens identitet, noe som har skuffet de etterlatte.

Ifølge bistandsadvokaten til Klunglands familie, Ørjan Berven, syntes Klunglands pårørende at åstedsbefaringen var en påkjenning.

- De opplevde det som tøft, men nyttig å være med. Det er jo spesielt for dem, men de uttrykte at det er en del av prosessen de går gjennom, sier Berven til VG Nett.

Kulehull

Under befaringen var Klunglands kommandobil hentet frem og plassert på stedet der den sto da politimannen ble truffet av det dødelige skuddet. Kanskje var drapsmannen blant dem som i dag kunne se kulehullet i frontruten der skuddet traff. Hvis så var tilfelle røpet han det ikke med en mine.

Klunglands pårørende var forberedt på at bilen skulle være en del av befaringen.

- Det var et tøft syn, men de var forberedt på at det var nettopp den bilen som skulle stå der. De var så forberedt som man kan være, sier Berven.

I tillegg til Toska og Johnny Thendrup var Kjell Alrich Schumann, Ridvan Halimi, Metkel Betew , Thomas Thendrup og Lars-Erik Andersen med på åstedsbefaringen. Skal man tro de fem sistes forklaringer var de inne i Nokas-bakgården og på åstedet for drapet for aller første gang.

Ridvan Halimis forsvarer, Trygve Staff, sier til VG Nett at klienten syntes det var veldig interessant å være med til åstedet.

- Han syntes det var interessant. Området, både ute og inne i selve Nokas-bakgården, virket mye mer kompakt enn hva han hadde fått inntrykk av på bilder, sier Staff.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder