VOLD: 32 år gamle Kjetil Rusvik som ble utsatt for massiv vold på Holmlia i vinter, var tilstede i retten da saken mot de tre tiltalte ble innledet. Foto: SCANPIX
VOLD: 32 år gamle Kjetil Rusvik som ble utsatt for massiv vold på Holmlia i vinter, var tilstede i retten da saken mot de tre tiltalte ble innledet. Foto: SCANPIX

Dømt for blind bussvold

INNENRIKS

OSLO TINGRETT (VG Nett) I dag fikk de tre mennene som slo og sparket i stykker Kjetil Rusviks (32) liv sin straff.

Publisert: Oppdatert: 08.09.05 18:10

- Han var umiddelbart fornøyd med straffen, sier forsvarer Harald Stabell til VG Nett.

De to medtiltalte - en 20 år gammel fra Askim og en 18-åring fra Oslo - ble begge dømt til 4 år og seks måneders fengsel.

I forrige måned forklarte to av de tiltalte i retten at bevegelseshemmede Kjetil Rusvik ble slått invalid for 200 kroner.

De pekte også ut «Loco» som hovedmannen. Selv nektet norsk-chileneren for alt, tross at han i varetekt skal ha skrytt av hvordan han tok løpefart og sparket Rusvik i hodet.

Utover fengselstraffen må de tre også betale Rusvik en erstatning på til sammen tre millioner kroner, inkludert 720.000 til ny bolig.

Retten finner det bevist at alle de tre mennene deltok i eller medvirket til den grove mishandlingen.

Retten finner det også bevist at hovedmannen sparket Rusvik i hodet og at han deretter brukte kneet mot Rusvik mens han holdt hodet hans mellom hendene.

- Slagene og sparkene Rusvik ble påført utenfor bussen var kraftige og uprovosert og ble utført for å skade Rusvik., fastslås det i dommen.

Summen av den volden Rusvik ble utsatt for, førte til den varige hjerneskaden han nå har fått og som har gjort ham til pleiepasient resten av livet, står det i dommen der det heller ikke festes lit til forklaringen om at de ikke stjal lommeboken til Rusvik.

Da dommeren leste opp avgjørelsen ble det voldsomme reaksjoner i salen. Venner og familie av de tre dømte skrek og buet.

- Jeg skal sende deg brev. Og besøke deg. Jeg lover, ropte flere fra tilhørerbenkene i rettssalen.