VOLD: 32 år gamle Kjetil Rusvik som ble utsatt for massiv vold på Holmlia i vinter, var tilstede i retten da saken mot de tre tiltalte ble innledet. Foto: SCANPIX

Dømt for blind bussvold

OSLO TINGRETT (VG Nett) I dag fikk de tre mennene som slo og sparket i stykker Kjetil Rusviks (32) liv sin straff.

  • Morten Øverbye
  • Anne Vinding
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Han var umiddelbart fornøyd med straffen, sier forsvarer Harald Stabell til VG Nett.

De to medtiltalte - en 20 år gammel fra Askim og en 18-åring fra Oslo - ble begge dømt til 4 år og seks måneders fengsel.

I forrige måned forklarte to av de tiltalte i retten at bevegelseshemmede Kjetil Rusvik ble slått invalid for 200 kroner.

De pekte også ut «Loco» som hovedmannen. Selv nektet norsk-chileneren for alt, tross at han i varetekt skal ha skrytt av hvordan han tok løpefart og sparket Rusvik i hodet.

Utover fengselstraffen må de tre også betale Rusvik en erstatning på til sammen tre millioner kroner, inkludert 720.000 til ny bolig.

HJELPER: Bussjåføren og flere passasjerer forsøkte å hjelpe Kjetil på bena etter overfallet. Foto: Overvåkingskamera

Retten finner det bevist at alle de tre mennene deltok i eller medvirket til den grove mishandlingen.

Retten finner det også bevist at hovedmannen sparket Rusvik i hodet og at han deretter brukte kneet mot Rusvik mens han holdt hodet hans mellom hendene.

- Slagene og sparkene Rusvik ble påført utenfor bussen var kraftige og uprovosert og ble utført for å skade Rusvik., fastslås det i dommen.

Summen av den volden Rusvik ble utsatt for, førte til den varige hjerneskaden han nå har fått og som har gjort ham til pleiepasient resten av livet, står det i dommen der det heller ikke festes lit til forklaringen om at de ikke stjal lommeboken til Rusvik.

Da dommeren leste opp avgjørelsen ble det voldsomme reaksjoner i salen. Venner og familie av de tre dømte skrek og buet.

- Jeg skal sende deg brev. Og besøke deg. Jeg lover, ropte flere fra tilhørerbenkene i rettssalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder