STØRSTE NOENSINNE: Gaupa som ble felt i Surnadal onsdag, veide 26,6 kilo.
STØRSTE NOENSINNE: Gaupa som ble felt i Surnadal onsdag, veide 26,6 kilo. Foto: Jon Ola Romundstad

Felte gaupe på 26,6 kilo: – Den største som er felt i Surnadal

INNENRIKS

Den voksne hanngaupen har i årevis blitt fulgt med på av jegere. Onsdag endte den sine dager under en kvotejakt og ble den største gaupen som er felt på Indre Nordmøre, ifølge jaktlaget.

Publisert: Oppdatert: 07.02.18 20:10

Myndighetene åpnet for kvotejakt på gaupe 1. februar, og på Nordmøre skulle det felles to dyr. Onsdag la en gruppe på 13 jegere ut på jakt på Telesbø i Surnadal kommune etter at en gaupe hadde blitt observert på et viltkamera tidligere på dagen, forteller Jon Ola Romundstad, som var med på jakten.

– Vi fulgte sporene derfra. Gaupen kom på en av postene etter en halvtimes tid, sier han til VG.

Ifølge jaktkoordinator Øyvind Holte er gaupen den største som noensinne er skutt i området.

Driva omtalte saken først.

– Den veide 26,6 kilo og målte 39 centimeter over skallen. Det er den største som er felt i Surnadal kommune og Indre Nordmøre, sier Holte.

– Han er en gammel revirhevdende hann som vi har mange bilder av på viltkamera opp gjennom tiden. Sikkert bortimot ti år.

Dyret ble felt rundt klokken 13.30. Kadaveret skal innom obduksjon i regi av Norsk institutt for naturforskning i Trondheim.

Også sist uke, samme dag som kvotejakten åpnet, felte jaktlaget en hanngaupe. Denne var langt mindre og veide tolv kilo, ifølge Holte.

– Vi har en voldsomt stor gaupebestand i Surnadals-området. Men i og med at kvoten var på to dyr, er gaupejakten avsluttet. Nå blir geværene låst ned igjen, sier han.

Her kan du lese mer om