KJØRTE UT: Her ligger vogntoget, etter at det skled tvers over rundkjøringen Asurtjernkrysset onsdag ettermiddag. Foto: Ivar Ruud Eide

Såpeglatt på Østlandet – Vogntog kjørte av veien

Mildt og vått romjulsvær kan føre til vanskelige kjøreforhold. Meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt sier folk bør kjøre forsiktig.

Artikkelen er over ett år gammel

Trafikkoperatør Ole-Fredrik Haugen ved Vegtrafikksentralen Øst forteller at det står biler parkert på busslommer i hele distriktet, på grunn av glatte veier.

– Det er såpeglatt på hele Østlandet i dag, sier Haugen til VG.

Hvordan er været der du bor? Sjekk på pent.no!

Han forteller at de underkjølte regnet kom tidligere enn forventet, men at de likevel ikke forventer at det blir stor trafikk på veiene i dag. Meteorologene opplyser onsdag kveld at det også kan bli vanskelige kjøreforhold første del av torsdagen.

Kjør forsiktig

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Martin Granerød, forteller at det er ventet mildere temperaturer og nedbør i store deler av landet de kommende romjulsdagene.

– Lavtrykksaktivitet i Norskehavet setter opp et vestlig vindfelt over hele Skandinavia. Det fører til nedbør fra omtrent Rogaland og nordover lands vestlandskysten, og videre opp mot Nordland, Troms og Finnmark. Østlandet vil ligge i le for nedbøren, men med en liten mulighet for nedbør nord for Oslo, forteller han.

I områdene rundt Oslo er det sendt ut gult farevarsel på grunn av vanskelige kjøreforhold, og folk som ferdes i trafikken må å være oppmerksom på lokalt underkjølt regn og glatte veier. Granerød ber derfor folk som skal ferdes i trafikken om å kjøre forsiktig.

les også

Skyhøy bensinpris ved Tusenfryd tirsdag: – Jeg ble bare helt sjokkert

– Værsituasjonen vil være forholdsvis lik de kommende dagene, sier han.

Ifølge Granerød er det for tidlig å si noe detaljert om det kommende nyttårsværet, men tendensen er at det skal bli mildere i dagene rundt nyttårsaften før det er ventet å bli noe kaldere i januar.

les også

Stengte veier og glatte veier: – Ikke la temperamentet koke over

En bil havnet onsdag ettermiddag i T-banesporet mellom Røa og Ekraveien. Politiet tror bilen har sklidd på glatt føre. Alle som satt i bilen kom seg ut, og det gikk heldigvis bra med de om bord.

Oslo er ett av flere steder i landet der det er utfordrende forhold på veiene

Vogntog kjørte av veien

Like før klokken 15 onsdag ettermiddag kjørte et vogntog av E6 ved Siggerud i Ski.

SVÆRT GLATT: Politiet opplyser at det er svært glatt på stedet der vogntoget kjørte av veien. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Tom Sandberg, sier til VG at vogntoget har sklidd tvers gjennom rundkjøringen, og ligger nå ut mot skogen. Politiet melder om svært glatt vegbane på stedet.

– Trafikken går forbi, men den må berges etter hvert og da tenker jeg det kan bli litt mer kaotisk.

To personer var i vogntoget da det kjørte av veien. Det skal ikke være personskade.

Massekollisjon

Tidlig onsdag ettermiddag kolliderte fire kjøretøy på E16 ved Ådal i Buskerud. Tre personbiler og en trailer var involvert. Føreren av den første bilen ble hentet i luftambulanse, mens en mor og hennes tre barn ble kjørt til sykehus for en sjekk.

Ingen av de involverte var kritisk skadet. Politiet rapporterte om svært glatte veier.

Flere steder på Østlandet advarer politiet mot glatte veier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder