PUNKTERING: Flere biler skal ha punktert mellom Son og Vestby. Det er nå satt opp sperringer foran det som stikker opp i veibanen. Foto: Nyhetstips.no

Minst ti biler punktert etter skjøtefeil i veien - If vurderer pengekrav

På E6 mellom Son og Vestby har flere biler ha punktert. Stålbiter står opp i veien med fartsgrense på 100 kilometer i timen. Nå vil If forsikring se på muligheten for å kreve erstatting fra Statens vegvesen.

Onsdag morgen blir det meldt om flere punkteringer mellom Son og Vestby.

les også

Bilistene kjører rett i fellen – se minidokumentaren

Pluss content

Skulle utbedres til natten

– Det som har skjedd er at en bruskjøt har gått i oppløsning. Metallet har løsnet fra betongen under, og jernet har løfta seg, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Hans Are Dahl, til VG.

les også

Professor foreslår begrenset førerkort for eldre

INGEN KØ: Trafikken er ikke tett forbi ulykkesstedet, og man beregner kun en forsinkelse på ett minutt. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

Han forklarer at det kun er snakk om én bit i høyre felt som har bøyd seg opp.

– Men når du kjører i 100 kilometer i timen er det klart at det kan medføre punktering.

At dette skulle skje i dag var uflaks, skal man tro Dahl. Ifølge ham skulle denne skjøten utbedres natt til torsdag. Nå må de starte tidligere enn planlagt.

les også

Norske bilister frykter vogntog på vinterveiene: – Folk kjører med hjertet i halsen

– De som skal gjøre denne jobben er underveis. Om de skal gjøre en «quick fix» og fullføre til natten, eller gjøre noe permanent nå vet vi ikke.

Han frykter uansett ikke at dette skal gå utover trafikken.

– Rushen har gått over. Forsinkelsen er nå på rundt ett minutt.

Vurderer å kreve penger fra Statens vegvesen

Sigmund Clemenez, informasjonssjef i If forsikring, sier at forsikringsselskapet ser veldig alvorlig på saken. Derfor oppretter de hendelsesnummer for å få oversikt over hvilke biler som var innblandet i punkteringene som har If som forsikringsselskap. Ifølge ham er én av fem biler i Norge forsikret av dem.

– Kjører du på en Europavei i 100 kilometer i timen og punkterer er det noe helt annet enn å punktere i 50. Selv om det gikk bra her, kan man i verste fall miste styringen på bilen, sier han til VG.

Siden det var før klokka sju på morgenen tror Clemenez at man slapp unna de verste skadene. Hadde det derimot vært tettere trafikk eller svingete veier ville utfallet antagelig vært verre, mener han.

– Mange ting kan spille inn, som avstanden til bilen bak. Mister man kontroll vil det påvirke bremselengde og hvor man ligger i veibanen.

Informasjonssjefen opplyser videre om at de vil vurdere regress. Det vil si at de vil kreve penger tilbake for utgifter for skader på bilen eller veihjelp. Han tror ikke beløpene blir store, men det er ikke hele grunnen til at de vil kreve penger.

– For oss er det viktig å plassere ansvaret hos Statens vegvesen. Alt skal være i orden der man kjører.

Statens vegvesen kunne ikke svare på spørsmål rundt forsikringskrav. Men opplyser at de vil vurdere eventuelle krav når de kommer.

– Snakk om store hastigheter

– Det var flaks at det ikke skjedde noe alvorlig der og da, sa en bilist til Dagbladet.

les også

Vogntogsjåfør involvert i ulykke har forlatt landet

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Aas, opplyser om at det var snakk om mellom 10 og 12 biler, og at det er under kontroll nå.

– Men situasjonen er ikke heldig. Det er snakk om store hastigheter på den veien.

Det var like etter klokken sju at Øst politidistrikt meldte om ulykken på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder