LEVER DRØMMEN: Sophie Elise har drømt om å bli kjent siden hun var liten jente. Hun sier hun hele tiden har visst at livet ville bli akkurat sånn hun lever nå.
LEVER DRØMMEN: Sophie Elise har drømt om å bli kjent siden hun var liten jente. Hun sier hun hele tiden har visst at livet ville bli akkurat sånn hun lever nå. Foto: Frode Hansen

Sophie Elise Isachsen: – Vet at jeg vil få et forklaringsproblem

INNENRIKS

Tre ganger oppsøkte Sophie Elise (23) hjelp da hun bar på mørke tanker. Å ha kjæresten Kasper sier hun har vært til uvurderlig hjelp i en vanskelig tid. Nå gruer hun seg til den dagen hun må forsvare livsstilen sin for egne barn.

Betalt innhold
Publisert: Oppdatert: 15.02.18 23:06

– Jeg skal love deg at folk har ledd av meg.

Sophie Elise Isachsen trekker bena under seg. Hun sitter i den svarte sofaen sin i favoritthjørnet i leiligheten i Oslo, den sofaen med plass til tre og med en slags gullkrone på seteryggen. Bak henne henger et digert kunstverk signert Pushwagner.

Hun unnskylder at hun ikke rakk å rydde før vårt besøk og hinter til klærne som ligger ved spisestuen. Sier at det er for travelt til å gjøre noe som helst annet enn å fokusere på den nye serien om hennes liv, «Sophie Elise», på TV 2 Livsstil. Serien er en drøm som er blitt til virkelighet, noe hun har visualisert og sett for seg helt fra hun satt på pikerommet hjemme hos foreldrene i Harstad og drømte seg bort i TV-serien om livet til Linni Meister.

VG+: Sophie Elise: - Jeg har aldri følt meg så utrolig kjedelig - VG+

– Jeg visste at jeg ville komme hit, bli kjent, få min egen serie og at jeg en dag kunne leve akkurat det livet jeg selv ønsket. Men ingen trodde på meg, hverken jevnaldrende eller voksne. De bare ventet på at alt skulle gå til helvete og syntes det jeg holdt på med var bare tull. Skal jeg gi deg et eksempel, spør hun, som om hun vil bli trodd.

– Jeg gikk på videregående og hadde markedsføring i valgfag. Jeg hadde allerede startet å blogge. Vi fikk en oppgave der vi liksom fikk tildelt noen hundre tusen kroner til å sette opp en plan for en kunde. Jeg brukte markedsføring på blogg som eksempel. Og vet du hva? Jeg fikk karakteren 2 eller stryk, jeg husker ikke helt, men argumentet til læreren var at besvarelsen min bare var tull. At det ikke var mulig å drive med noe sånt.

VG+: «Pilotfrue» Julianne Nygård: – Et mirakel

Hun trekker på smilebåndet, blir stille i noen sekunder og sier:

– Det er jo litt artig nå, da.

Kom seg ikke ut av sengen

Bloggen hun startet på pikerommet som 16-åring, ble snart landets største. Fenomenet Sophie Elise ble elsket og hatet. Hun har stått oppreist og snakket åpent om flittig bruk av Botox og gjennomførte skjønnhetsoperasjoner. Fortalt alle som gidder å høre om sorg, smerte, ensomhet – og et liv i luksus med dyre vesker og fete ferier.

Avisoppslagene rundt hennes kontroverser er utallige, hun har vært med i fem sesonger av realityserien «Bloggerne», skrevet bok og kan smykke seg med en rekke gjeve titler – som «Årets mektigste kvinne innen media 2015», «Årets blogger» og «Folkets favoritt», for å nevne noe.

VG+: Sofie Caroline Nilsen om: Bloggsuksessen og utroskapsryktene

Ting synes å være rimelig på skinner, men hun sier hun er deprimert akkurat nå. Før jul gikk hun på en så drøy psykisk smell at hun oppsøkte akutten tre ganger, fordi hun var oppriktig redd for å gjøre slutt på alt. Smerten sitter fortsatt i, men dagene er lysere enn de var for få uker siden. Og alt er fortalt før. På bloggen.

– Det snakkes om at bloggere har et ansvar. Det er jeg enig i. For meg består det blant annet i å fortelle hvordan ting er akkurat nå. Altså, akkurat nå har jeg det vondt. Jeg venter ikke til jeg er frisk. Kanskje er det en der ute som kan få trøst av det jeg formidler? Inntil ganske nylig klarte jeg ikke å snakke med noen, jeg kom meg ikke ut av sengen. Jeg er mye bedre nå, ellers hadde jeg ikke kunnet sitte her med deg, sier hun.

Jeg vet så godt hvor inderlig vondt det er å være ensom. Hvis jeg kan bidra til at noen der ute finner noen å snakke med, er jeg veldig glad for det.

Hun beskriver følelsene hun hadde inni seg, som vann som koker i en kjele med lokket på. At kjelen sto på komfyren i to år, at vannet til slutt var så varmt at lokket eksploderte av, og alt innholdet fosset ut av kasserollen. Og at hun de siste to årene har forsøkt å kjøle ned vannet, flyttet litt på lokket og til slutt desperat holdt det så hardt hun kunne over kjelen. Til ingen nytte.

– Det kom ikke som et sjokk på meg at jeg en dag lå der og ikke klarte å komme meg ut av sengen. Men det kom som et sjokk hvor jævlig det var å takle. Det ble svart, det var som om hele meg var borte. Jeg var sikker på at jeg ville bruke år av livet mitt på å komme meg på bena igjen. Alt var dødt.

VG+: Gjør kjernefysikk sexy med rosa blogg

– Du oppsøkte selv hjelp?

– Ja. Tre ganger. Jeg var redd for at jeg skulle ta mitt eget liv. Over en periode på to år har jeg hatt tanker i den retningen, men de har forsvunnet like fort som de kom. Men nå, før jul, poppet de igjen opp som tvangstanker i hodet. Jeg ble redd for at de skulle ta over den rasjonelle siden av meg. Derfor skjønte jeg at jeg måtte ha hjelp.

Falt til ro med Kasper

I ni måneder har hun vært kjæreste med Kasper. Hun sier at han har vært til uvurderlig hjelp i den vanskelige tiden.

– Har du sett filmen «Trolls»? Der har alle figurene nydelige farger, men de blir helt grå når de er lei seg. Nå har jeg vært helt grå. Lenge. Men Kasper ser alle fargene mine likevel. Han oppfører seg normalt, selv om situasjonen er vanskelig. Det betyr alt for meg. Før trodde jeg at det måtte drama til i et forhold for at det skulle være spennende. Nå skjønner jeg at et forhold er spennende hvis partene har det bra sammen. Det er en ny verden for meg.

Hun sier hun hele livet har kjent på ensomheten, men ikke når hun er sammen med Kasper. For en tid tilbake åpnet hun kommentarfeltet på bloggen sin for at leserne hennes skulle få mulighet til å finne en venn.

– Jeg vet så godt hvor inderlig vondt det er å være ensom. Hvis jeg kan bidra til at noen der ute finner noen å snakke med, er jeg veldig glad for det. Ingen bør gå rundt og føle seg alene.

Jeg gikk inn på rommet mitt, «hilste» på Thomas og Harald, satte meg ned i sofaen, så var showet i gang. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg øvde på det alene.

Sophie Elise tar oss med tilbake til Harstad, litt utenfor byen, hvor hun bodde med mor, far og sin tre år yngre lillesøster. Den lille skapningen kjente på annerledesheten ganske tidlig. Hun var ikke som de andre og hadde liten interesse av tradisjonell lek. Hun ville heller bli Disney-prinsesse i Los Angeles.

Hun sier hun kunne stå i vinduet på pikerommet sitt og se de andre lekte der ute, men at det ikke gjorde noen ting, for hun hadde andre ting å drive med. Som å finslipe autografen sin. Da frustrasjonen hadde lagt seg over at mor og far ikke så ut til å etterkomme prinsesse-ønsket, vokste det frem en ny tanke: Hun skulle én dag, langt der fremme, bli så kjent at hun gjestet «Senkveld».

VG+: Emilie «Voe» Nereng kjemper mot presset

– Jeg gikk inn på rommet mitt, «hilste» på Thomas og Harald, satte meg ned i sofaen, så var showet i gang. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg øvde på det alene. Den første gangen jeg fikk være gjest i «Senkveld» på ordentlig, fantes jeg ikke nervøs. Jeg hadde jo gjort det én million ganger allerede.

Fortalte ikke om vanskelighetene

Hun sier hun har vært mye alene. At hun ikke helt fant seg til rette, hverken i barneskolen, på ungdomsskolen eller på videregående.

– Jeg hadde noen venner, men ingen gikk i min klasse. I den alderen er jo klasserommet nesten ditt eneste univers, ikke sant? Jeg vet hvordan det er å stå helt alene. Å være den eneste som ikke blir invitert med. På videregående ble det verre enn noensinne, det var i samme periode som jeg begynte å bli litt kjent for bloggen min. Det ble gjort et poeng ut av at jeg var stor på internett, men at jeg i virkeligheten ikke var noen ting. Det var ekstremt vanskelig å takle.

Hun fortalte ikke om vanskelighetene til noen. Ikke engang til foreldrene sine, som hun bestandig har vært fortrolig med.

– Ensomhet kan føles så ulidelig vondt, særlig når du er i den mest sårbare alderen og ikke vet hvordan du skal takle det. Tenk deg en ungdom; de våkner, går på skolen, opplever kanskje fæle ting, kommer hjem, går inn på rommet sitt og lukker døren. I motsetning til de fleste andre, lukket jeg opp den døren etter hvert. Da det sto på som verst, sa jeg ingenting. Men så åpnet jeg den døren, ikke for bare foreldrene mine, men til en hel verden der ute på nettet. Så var det i gang.

Det som blir vanskelig, er å forsvare for ungene mine hvordan jeg kunne tjene så mye penger på å fronte en sånn livsstil som jeg har.

I dag er det faren hennes som styrer økonomien i det som er blitt en millionbedrift. Hver måned utbetales lønn. Sophie Elise forteller at han blir veldig streng om hun ber om mer penger. Hun vet ikke om hun vil blogge for evig, sier at hun begynner å bli litt kvalm av tanken på at hun bidrar til å «pushe forbruk på folk».

VG+: Vegard Harm: Drøy partyløve savner kjæreste

– Jeg er faktisk veldig miljøbevisst. Jeg kan surre meg inn i bekymringer om hva som skjer med planeten vår. Hadde jeg vunnet ti millioner i Lotto, ville jeg ha lagt ned bloggen tvert og jobbet frivillig for en dyrevernsorganisasjon.

– Kan du ikke gjøre det nå?

– Nei, nei. Jeg må jobbe. I 2016 tjente jeg vel 3,7 millioner kroner, så kom inntekten fra boken min på toppen av det. Men det er jo seriøst ikke så mye penger at jeg kan slutte å jobbe. Samtidig vet jeg at jeg vil få et forklaringsproblem en gang i fremtiden.

– Hvordan da?

– Jeg ser for meg at jeg en dag får barn. Mange vil nok tro at jeg får et problem med å forklare ungene mine hvordan jeg kunne ta operasjoner og Botox og de greiene der. Men de temaene skal jeg fint klare å ha åpenhet rundt. Det har vært mine valg, basert på hvem jeg er og har vært. Jeg mener bestemt at ingen har noe med å kommentere en annens utseende eller valg, sier hun.

– Det som blir vanskelig, er å forsvare for ungene mine hvordan jeg kunne tjene så mye penger på å fronte en sånn livsstil som jeg har. Med sminke, dyre reiser, skjønnhet og … ja, forbruk, rett og slett.

Hun rister på hodet og tenker seg om i noen sekunder.

– Det blir jævlig vanskelig. Jeg kan jo nesten ikke stå for det nå.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL785

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »