FRP-FORMANN: Siv Jensen. Foto: Scanpix

Drømmer om å lede Norge i 28 år

GARDERMOEN/OSLO (VG Nett) Fra talerstolen på Frps landsmøte la partiformann Siv Jensen frem et hårete mål for fremtiden.

  • Morten Ulekleiv
  • Mads A. Andersen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Fremskrittspartiet

- Frp står ved dørterskelen. Kanskje er det vi som skal lede landet i de neste 28 årene, sa Siv Jensen til øredøvende applaus fra de rundt 500 landsmøtedeltagerne på Clarion Hotel Oslo Airport i Frp-styrte Ullensaker kommune.

HVA VET DU OM FRP?Ta VG Netts quiz her

Hun inntok talerstolen på landsmøtet like etter klokken halv to fredag ettermiddag og innledet med en historisk gjennomgang av norsk politikk. Etter å ha gått gjennom hvordan Arbeiderpartiet, som ble stiftet i 1887, tidlig opplevde interne konflikter og politikere som meldte seg ut og stiftet nye partier, kom hun med følgende sleivspark til venstresiden.

VG-DEBATT:- Diskuter norsk politikk her

- Det har kommet forferdelig mye ekkelt ut av Arbeiderpartiet, sa Siv Jensen.

Årsaken til at Jensen innledet sin tale med en historisk gjennomgang av norsk politikk, var for å vise at det er helt normalt for ferske partier å oppleve interne stridigheter og krangler. Med sine 35 år på baken er Frp nettopp et ungt parti, understreket Jensen.

- Ferdig med barnesykdommer

- Men nå er vi ferdig med barnesykdommer og puberteten. Og vi har større ambisjoner enn å være i opposisjon. Frp har kommet for å bli, sa hun til jubel fra salen.

TA QUIZEN:Hva vet du om norsk politikk?

Jensen la heller ikke skjul på at hun mener landets politikere de siste årene ikke akkurat har stått på pinne for å skape et bedre samfunn.

- Fra et fugleperspektiv ser det ut til at vi er den brysomme andungen som forstyrrer idyllen i andedammen. De har svømt om kring i mange tiår og kjeklet om makten, men ting har egentlig ikke forandret seg så mye og det er kanskje den største grunnen til den økende politikerforakten, sa Jensen.

- Jakter skandaler, bråk og spetakkel

Hun benyttet også anledningen til et lite hælspark mot norske medier.

- Det ser ut til at en av favorittsportene til mange av landets journalister har vært å jakte skandaler, bråk og spetakkel i Frp. Et vanlig partimedlem har blitt til frp-topp hvis de gjør noe galt. Men det har ikke vært like sexy når medlemmer i andre partier har gjort lignende ting. Men vi er ikke sutrete, sa Jensen fra talerstolen.

Frp holder sitt landsmøte på Clarion Hotel Oslo Airport i Frp-styrte Ullensaker kommune.

For to år siden ledet Siv Jensen for første gang partiet mot et valg. Arvtageren etter Carl I. Hagen har ikke lagt skjul på at hun har fått mye støtte fra Frp-nestoren i kulissene i løpet av sine første to år i førersetet.

SE VGTV:Jensen hyller Hagen

I går, dagen før partiets landsmøte, slapp Hagen nyheten om at han ikke stiller gjenvalg på stortinget og dermed trekker seg fra rikspolitikken.

- Takk for at du har ledet an og sagt det folk har tenkt, sa Siv Jensen i sin åpningstale før hele salen svarte med stående applaus for mannen som mer enn noen har vært Frps ansikt og munn gjennom mange år.

LES OGSÅ:- Nå blir det mer Carl i hagen

FrP-veteranen vil ved utgangen av denne valgperioden ha sittet over 30 år på Stortinget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder