KRITIKK: Høyre-leder Erna Solberg kom med kraftige utfall mot regjeringens næringspolitikk i sin tale til landsmøtet fredag. Foto: Scanpix

KRITIKK: Høyre-leder Erna Solberg kom med kraftige utfall mot regjeringens næringspolitikk i sin tale til landsmøtet fredag. Foto: Scanpix

Erna: - Regjeringen svekker næringslivet

Helga: - Urimelig påstand

HØYRES LANDSMØTE(VG Nett) Erna Solberg (H) sier at regjeringen konsekvent svekker vilkårene for private eiere i Norge. - En påstand som faller på sin egen urimelighet, sier Helga Pedersen (Ap).

Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Det er noe forutsigbart og langsiktig med regjeringens næringspolitikk, og det er en imponerende langsiktig uforutsigbarhet, sa Erna Solberg i sin tale til Høyres landsmøte fredag ettermiddag.

Hva mener du?Diskuter her!

Et sentralt tema på landsmøtet er mulighetene til å starte private foretak i Norge.

- Problemet er at regjeringen konsekvent svekker vilkårene for private eiere i Norge - for små og mellomstore bedrifter og for gründere og entrepenører som ønsker å skape sin egen hverdag og tilføre samfunnet ny teknologi, nye arbeidsplasser, nye virksomheter og nye muligheter, sa Erna Solberg.

- Urimelig påstand

Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen reagerer på Solbergs tale.

- Dette er en påstand som faller på sin egen urimelighet. Norsk økonomi går så det suser. Arbeidsledigheten er lav. Innenfor mitt eget område, kyst- og fiskeri, ble det satt eksportrekord i fjor, sier fiskeriminister Pedersen.

Hun er ikke enig i at Stoltenberg-regjeringen svekker vilkårene for mindre bedrifter.

- Jeg kan bare nevne Innovasjon Norge som styrker entrepenørskapet. Det gir kapital til mange små tiltak. Innovasjon Norge er noe som Høyre ønsker å kutte ned på, sier Pedersen.

Nevner ikke skattelette

IKKE ENIG: Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen mener Erna Solbergs påstander er underlige. Foto: Scanpix

Hun er overrasket over at Erna Solberg ikke kom inn på konkurranseutsetting i talen, og mener hun kan kjenne igjen en strategi fra Høyres nordiske søsterpartier.

- Konkurranseutsetting og privatisering nevnes ikke. Saker som skattereduksjon for de rikeste, flere privatskoler, angrep på arbeidstakernes rettigheter og kutt i det offentlige tilbudet profileres ned. Skattelette betyr jo at folk må betale velferden selv, og det ønsker ikke Høyre å fokusere på, mener Pedersen.

Les Helga Pedersens blogg:Høyre prøver nye klær.

Der skriver hun at Høyres mål ifølge deres nylig utgitte bok, er et helt annerledes samfunn.

- Det er jeg enig. Det vil bli fatale konsekvenser. Kutt i velferdsordninger, svekkede arbeidstakerrettigheter og privatisering av skole og helse er noen eksempler, skriver Ap-nestlederen.

- Underlig påstand

Erna Solberg kom med flere kraftige utfall mot regjeringen i talen sin, og mener at Arbeiderpartiet ikke forstår hva mangfold og maktspredning er.

- At vi er imot maktspredning er en underlig påstand. Det handler om at vi har et demokrati som fungerer. Da Erna Solberg selv var kommunalminister kuttet hun ned på kommunenes økonomi. Det svekket kommunene. Skattelette er noe annet som ikke styrker maktspredningen. Det er de rikeste som vinner på det, sier Helga Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder