DØD: Her hjelper Siri Lekven Østmark og Magnus Lynum fra politiet i Elverum til med å fjerne elgen fra sentrum. Elgen var 1,5 år og veide mellom 200 og 250 kilo.

Elg hoppet over gjerde og døde

Denne elgen hadde forvillet seg inn i Elverum sentrum og fikk panikk på grunn av alle inntrykkene. Da den forsøkte å komme seg til skogen, hoppet den over et gjerde, falt tre meter ned og døde.

Publisert:

Det forteller leder Isak Halvorsen i Fallviltgruppa i Elverum til VG.

– Jeg ble oppringt av politiet, siden det er vi som håndterer viltulykker i kommunen. Det hadde blitt funnet en død elg, så da dro jeg opp for å hente den, fortsetter Halvorsen.

Det var fredag formiddag at politiet i Elverum fikk tips om elgen som lå død foran en garasjeport i sentrum, ifølge Østlendingen, som omtalte saken først.

– På baksiden av gjerdet som elgen hadde hoppet over, så var det en nedkjøring til en garasje. Det er cirka tre meter ned. Elgen har landet på hodet og knekt nakken, så den døde momentant, sier Halvorsen.

Lederen av Fallviltgruppa forteller at den aktuelle elgen var 1,5 år gammel og hadde en levende vekt på mellom 200 og 250 kilo.

Fredagens hendelse er imidlertid av det mer sjeldne slaget, forteller han.

– Vi har 200 viltulykker i kommunen i året, først og fremst langs veiene. Dette er heldigvis unntaksvis. Vi har rådyr, rev og grevling i sentrum også, som er mer vanlig. Når elgen forviller seg inn i sentrum, så klarer vi som regel å styre den tilbake i skogen.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no