PRESSERÅDGIVER: Kristoffer Thoner og Jonas Gahr Støre fotografert i Lofoten august 2019. Til høyre står Trygve Slagsvold Vedum.

NHO om Støre-rådgiver: − Vi er ikke på hans kundeliste

Ifølge NRK var NHO på kundelisten til Jonas Gahr Støres nye presserådgiver Kristoffer Thoner da han jobbet for konsulentselskapet McKinsey. – Vi er ikke på hans kundeliste, sier NHO nå.

Publisert:

NRK skrev først at de hadde fått det bekreftet av Nina Kraugerud Ertzaas i NHO i en e-post.

– I forbindelse med NHOs årskonferanse 2022 ble det inngått en kontrakt hvor NHO engasjerte McKinsey til å holde et innlegg. I oppkjøringen til årskonferansen hadde NHO møter, e-postutveksling og kontakt med McKinsey. Kristoffer Thoner var McKinseys kontaktperson, utdyper hun til NRK.

Til VG i en SMS avviser hun at de er på Thoners kundeliste:

– Thoner var kun i kontakt med oss i forbindelse med NHOs årskonferanse. Vi er ikke på hans kundeliste, skriver Ertzaas.

VG har fått innsyn i samme e-post som NRK siterer.

– McKinsey forpliktet seg til å levere bakgrunnsdokumentasjon for presentasjonen, og McKinsey og NHO skulle stå sammen om innsalg til media i forbindelse med eventuelle medieuttak før og under konferansen, står det i e-posten.

VG har fått bekreftet fra NHO at McKinseys opptreden på årskonferansen var ubetalt, og det var i den forbindelse Kristoffer Thoner var kontaktleddet mellom selskapet og NHO.

Den siste uken har debatten rast om statsminister Jonas Gahr Støres nye pressetalsmann Kristoffer Thoner (Ap) og hans hemmelige kundeliste fra hans forrige jobb i McKinsey.

Les også: Ber Støre-rådgiver vurdere å slutte

Selskapet pålegger vanligvis alle sine ansatte taushetsplikt om hvem de har vært konsulent for. Da Thoner ble utnevnt som statssekretær, møtte denne praksisen skarp kritikk, blant annet fra regjeringspartner Senterpartiet.

Statsministerens kontor har sendt brev til selskapet og bedt om at Thoner som et minimum får adgang til å informere en snever krets om hvilke kunder han har jobbet for.

Onsdag ble det kjent Telenor og Amedia har vært blant kundene.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no