Melder seg ut av Frp etter handikaputspill

- Jeg ble for ivrig under skrivinga

(VG Nett) Charlotte B. Finnesand, som kom med utspillet om at handikappede barn ikke bør settes til verden, har meldt seg ut av FrP.

Harald Amdal
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

TREKKER SEG: Charlotte B. Finnesand trekker seg ut av Frp. Foto: Frp

Kommune- og fylkeslistekandidaten for Rennesøy Frp sier til VG Nett at hun ikke har vært presset til å ta denne avgjørelsen.

- Nei, dette er noe jeg har tenkt over de siste dagene. Jeg ønsker ikke å utsette partiet for støy nå i valgkampen. Partiet fortjener å få ros. Det er bakgrunnen for at jeg nå melder meg ut av FrP, forteller Finnesand.

Politikeren har mildt sagt fått mye kritikk etter leserbrevet hun skrev i Stavanger Aftenblad sist helg. Der uttrykte hun blant annet at det er forkastelig å bære frem handikappede barn til verden.

- Jeg har bare meg selv å takke. Leserbrevet var klønete formulert. Jeg har aldri ment at det er forkastelig for mødre å bære frem handikappede barn. Det jeg mener er at det er forkastelig å bære frem handikappede barn - om du ikke har kapasitet til å ta deg av dem, presiserer hun.

- Jeg ble for ivrig

Finnesand er ikke et sekund i tvil om hvorfor leserbrevet ble feil formulert.

- Jeg er en veldig engasjert person, og det har sammenheng med at jeg ble for hissig på tastaturet når jeg skrev leserbrevet. Jeg burde satt meg ned i etterkant og lest gjennom det som ble skrevet - eller fått en annen til å gjøre det, forklarer hun.

Finnesand bedyrer at det ikke er aktuelt for henne å melde seg inn i et annet parti.

- Men jeg er politisk engasjert, og utelukker ikke at jeg går inn i politikken ved en senere anledning, sier hun.

- Jeg skjønner avgjørelsen

Nestleder i Frp Rogaland og partiets ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal, skjønner Finnesands utmelding fra partiet.

- Jeg skjønner at hun har gjort dette for begrense skadene for partiet. Ut over det har jeg ingen kommentarer, sier Birkedal til Aftenbladet.no tirsdag ettermiddag.

Tok seg sammen

Den siste tiden har Charlotte B. Finnesand vært et hett navn i mediene. Dessuten har både privatpersoner og politikerkolleger kommet med krass kritikk.

- Det har vært en tøff periode. Følelsesmessig har det ikke vært lett. Men jeg har familie og en jobb å gå til, så jeg har måttet ta meg sammen, forklarer hun.

Finnesand presiserer at hun ikke bærer nag til noen.

- Det var for øvrig ikke med lett hjerte jeg meldte meg ut av partiet. Jeg ønsker FrP lykke til i valgkampen, avslutter hun.

Hva tenker du om at Finnesand trekker seg? Si hva du menerher.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder