VIL AVSAKAFFE LOV: Frps formann Siv Jensen har sammen med Carl I. Hagen sendt inn forslag om å avskaffe blasfemiparagrafen. Foto: Helge Mikalsen

Spritkrig på Stortinget

Frps formann Siv Jensen stempler all kritikk av Per Sandberg som mobbing - mens stortingspresident Thorbjørn Jagland slakter Sandbergs akevittale i Stortinget.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Frp-leder Siv Jensen karakteriserer VGs oppslag som et resultat av «anonym skittkasting mot en medrepresentant».

- Ekstremt feigt

- Dette er ekstremt feigt. Jeg oppfordrer dem som gjør slikt, til å stå fram og se meg og Per Sandberg i øynene, sa hun på en pressekonferanse i går.

- Skal ikke skje

Stortingspresidenten har et noe annet fokus: - Man skal ikke opptre i beruset tilstand på Stortingets talerstol. Jeg kan forstå at folk reagerer, for slike ting skal ikke skje, sier stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap).

- Kan man drikke alkohol dersom man skal stemme i stortingssalen, synes du?

- Nei, det synes jeg heller ikke bør forekomme. Man må være edru når man deltar i avstemning eller debatt i stortingssalen. Man bør ikke gå inn i stortingssalen overhodet i beruset tilstand, sier Jagland.

FORSTÅR KRITIKKEN: Stortingspresident og tidligere statsminister Thorbjørn Jagland. Foto: SCANPIX

- Men hvis noen har vært på en lunsj og tatt et glass vin, er det noe annet enn om man har drukket en del alkohol i selskap om kvelden, sier Jagland.

Avvikende atferd

Lagtingspresident Inge Lønning (H) mener at det kan være akseptabelt med høyere promille når en skal stemme i stortingssalen enn når en holder innlegg på Stortingets talerstol.

- Den som går på Stortingets talerstol, er under flomlys, alt som har karakter av avvikende atferd kommer frem. Det å sitte i stortingssalen og stemme innebærer ikke den samme eksponeringen. Hvis man ikke er skikket til å kjøre bil, er man heller ikke skikket til å stå på talerstolen, sier Lønning.

- Kan man stemme dersom man ikke kan kjøre bil og har over 0,2 i promille?

- Ja, det vil jeg mene. Så lenge man ikke er synlig beruset vil man være i stand til det. Kravet må være at man klarer å følge fullt og helt med, sier Lønning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder