Frp-opprørere melder seg ut

Fire av opprørerne i Hordaland Frp melder seg i dag ut av partiet - for å lage en alternativ liste til Stortinget.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

- Vi melder oss ut for å vise vår støtte til Vidar Kleppe, sier opprørsgeneral Haoko Tveit fra Kvam Frp til VG.

Samler underskrifter

Han og tre andre partifeller fra lokallaget vil umiddelbart starte arbeidet med å samle underskrifter til en alternativ opprørsliste i Hordaland.

Det kreves 500 underskrifter for å kunne stille en uavhengig valgliste til Stortinget. Listen må være levert fylkesmannen innen utgangen av mars.

Ut av partiet

- Partiledelsen har tenkt å trekke ut prosessen med eksklusjoner, i et forsøk på å hindre oss i å få etablert en uavhengig liste innen fristen. Når vi nå melder oss ut, kan vi starte arbeidet umiddelbart, sier Tveit.

Han regner med at flere av opprørerene i Hordaland Frp vil melde seg ut i løpet av kort tid. I følge Tveit er det praktiske grunner til at ikke flere slo følge ut av partiet i dag.

-Mobbing

- Det foregår nå en mobbing av Vidar Kleppe som er helt uakseptabel. Jeg kan ikke være med i et parti som er så kynisk og hjerterått, sier Tveit.

Han er en av dem som har stått i front i kampen for å hindre Terje Søviknes fra å toppe listen til Stortinget fra Hordaland.

Carl I. Hagen og partiledelsen mistenker også Tveit for å være en av edderkoppene som skal ha brukt sex-skandalen til å velte Søviknes

Tveit er av dem som etter alle solemerker står for tur til å bli ekskludert fra partiet - i samme runde som Vidar Kleppe.

- Nå kommer vi en eksklusjon i forkjøpet. Jeg kunne ikke venter lenger. Jeg har ventet lenge nok, sier Tveit.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder