Politiet: Dyreplageri av verste sort

PÅ BEDRINGENS VEI: Kattemoren er blitt tatt hånd om på Vestre Toten dyreklinikk. Foto: Jens Gaarder Skaug

Kattemor funnet i plastpose med sine døde unger

Kattemoren var den eneste som hadde overlevd.

Artikkelen er over tre år gammel

Det var ved 08.30-tiden tirsdag morgen at politiet fikk en telefon fra en renovasjonsarbeider som hadde gjort det grusomme funnet i en container i Raufoss sentrum.

– Det var noe bevegelse i en plastikkposen som gjorde at vedkommende så seg nødt til å sjekke hva som var oppi, og der lå det tre katter, sier operasjonsleder Jon Olav Bredesen i Vestoppland politidistrikt til VG.

Les også: Politiet måtte redde innelåst hund – eier var på ferie

Etterlyser tips

Kattemoren levde, men ved siden av lå det to døde kattunger.

– Dette er dyreplageri av verste sort. Moren ble etter hvert tatt hånd om av en nabo, mens ungene var det dessverre ikke mye å få gjort noe med, sier Bredesen.

Han sier at containeren trolig er tømt, og at det er lite politiet får gjort uten å få inn tips fra noen som har sett eller hørt noe.

– Det er heldigvis mange som har mer omsorg for dyr enn den som har kastet de i containeren, så jeg håper folk tar kontakt hvis de vet noe, sier operasjonslederen.

Les også: Luna (1) falt på sjøen for fem uker siden – ble funnet på øy

Kattemoren bragt til dyrlege

Ved 11.30-tiden får VG høre at kattemoren er bragt til dyrlege, og ser ut til å være i fin form. Politiet er også tilstede for å undersøke katten.

– Hunnkatten ser ut til å ha det bra. Det er ingen synlige eller mentale skader på henne, sier dyrlege Jens Gaarder Skaug ved Vestre Toten dyreklinikk,.

Han kan fortelle at katten blir hos dyrlegen inn til videre, og at hun etter hvert vil bli tatt hånd om av Dyrebeskyttelsen, som vil forsøke å omplassere henne.

– Vi kommer til å sørge for at i hvert fall denne katten får et godt hjem, sier Skaug.

Gamle kattesaker

VG har tidligere skrevet om veterinærer som opplever at dyreeiere synes det er lettere å avlive kjæledyret når de skal på ferie enn å få noen til å passe på det.

Sommeren for to år siden fant fritidsdykkere en død katt innlåst i et bur på havets dyp. Da buret ble funnet stakk kattens pote ut av sprinklene i buret, noe som bevitner den kampen katten har kjempet før livet tok slutt.

I oktober i fjor skapte det mye engasjement da politiet slo i hjel en katt med batong i Bodø. I mars i år ble det kjent at Spesialenheten for politisaker henlegger saken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder