Støre: – Det vil ikke lykkes å stilne Utøya

Ap-leder Jonas Gahr Støres ba tilhørerne om å ikke la frykten bite seg fast, da han talte til en fullsatt bakke på Utøya fredag.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette er et brennende skillelinje i vår tid; om vi nærmer oss fremtiden med frykt eller håp, sa Støre fra talerstolen.

VG-spesial: Avtrykket etter 22. juli

Støre ble møtt med stående applaus, musikk og rop om «Jonas, Jonas, Jonas!» da AUF-leder Mani Hussaini introduserte ham som Norges neste statsminister.

Sommerens terrorhandlinger flere steder i verden, mennesker på flukt, utrygghet i møte med arbeidsledighet og frykt for global oppvarming var blant punktene Ap-lederen tok opp da han adresserte partiets ungdomsorganisasjon.

Les også: Støre angriper Ernas lederskap etter lunsjbråket med Sylvi

– Frykt er ikke feil. Ikke upassende. Ikke skammelig. Frykt er virkelig i mange menneskers liv. Og vi som driver med politikk må ta den på alvor, forstå hvor frykten kommer fra, gjøre noe for å møte den. Arbeiderbevegelsen ble til nettopp for å overkomme frykt. Drevet av mye mot, håp og frihetstrang – nettopp mot frykt, fortsatte Støre.

Støre om Trump som president: Dypt urovekkende

Ap-lederen advarte mot å la frykten bite seg fast, og han la til at Utøya viser troen på at politikk kan bidra til at folk ikke kneler for frykt.

– Til de som vil ødelegge oss og det vi har oppnådd i Norge, er svaret klart og tydelig: Det vil ikke lykkes å stilne Utøya. Bakken på Utøya vil ikke tie, sa Støre, før han takket AUF for å vise vei og gi håp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder