Fire tenåringer dømt for Namsos-vold

«Hovedmann» dømt til seks måneders fengsel

Fire tenåringer er i Namdal tingrett dømt for vold mot en 19 år gammel syrisk flyktning i Namsos natt til 5. juli i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Alle de fire er dømt for legemsbeskadigelse eller medvirkning til legemsbeskadigelse begått under særdeles skjerpende omstendigheter etter voldsepisoden i fjor sommer, som ble filmet og delt på sosiale medier.

VG har tidligere omtalt videoen der man ser den nå dømte mannen tvinge den fornærmede mannens (19) hode ned i bakken, for så å slå hodet hans i asfalten.

18-åringen, som i dommen omtales som «hovedmannen i voldsutøvelsen» er dømt til seks måneders fengsel for legemsbeskadigelse, promillekjøring og overtredelse av våpenloven. Han må også betale erstatning for fornærmedes mobiltelefon, som ble ødelagt.

Ifølge dommen fulgte 18-åringen og hans kamerater etter offeret, både til fots og i bil. Han tok deretter tak rundt halsen på offeret, mens han smilte kameraet som dokumenterte voldsepisoden.

I tillegg til å bli dømt for vold, ble 18-åringen også dømt for å ha oppbevart en salongrifle, hagle- og riflepatroner og et ladet magasin til en pistol i en bil han disponerte. Hjemme hos mannen fant politiet også flere patroner i en skuff.

Retten fradømte også 18-åringen sertifikatet i 15 måneder fordi han i desember i fjor kjørte bil i påvirket tilstand.

Under sin forklaring erkjente 18-åringen seg delvis skyldig i voldsepisoden og for å ha oppbevart våpen ulovlig, og erkjente at han hadde kjørt bil etter å ha drukket.

De to 17 år gamle guttene som var tiltalt i saken dømmes til henholdsvis 120 timers samfunnsstraff og 120 dagers betinget fengsel – under forutsetning av at gutten får ungdomsoppfølging i konfliktrådet gjennom prøvetiden på to år.

En 18 år gammel mann er for medvirkningen til voldshandlingene fra øvrige tre tiltalte, dømt til fengsel i 90 dager.

De fire dømte må betale tilsammen 40.000 kroner i oppreisning til voldsofferet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder