SJIKANERT: Hadia Tajik ble sjikanert etter kommentarer om at kongen bør fjernes. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Tok oppgjør med hetsen: Hadia Tajik: – Jeg er ikke fremmed. Jeg er født i Norge

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik tok et oppgjør med alle som hetset henne etter saken om å avskaffe monarkiet da hun inntok talerstolen i Nord-Trøndelag Arbeiderparti lørdag.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg er ikke fremmed. Jeg er født i Norge. Store deler av mitt voksne liv har handlet om å stå til tjeneste for Norge. Når jeg en dag dør blir jeg gravlagt i Norge, sa Tajik da hun åpnet årsmøtet i fylkeslaget melder Namdalsavisa , før hun la til:

– Det jeg utsettes for er ikke fremmedfiendtlig. Det er bare fiendtlig.

Bakgrunn: VG-kommentar: Ta dere sammen, folkens!

Kalt «landssviker»

En artikkel i VG torsdag med tittelen «Ap-Tajik vil fjerne Kongen» fikk begeret til å renne over for mange lesere. I artikkelen skriver avisen at Hadia Tajik og over 80 prosent av den yngre Ap-gruppen på Stortinget vil forkaste kongehuset og innføre republikk i Norge.

I kommentarfeltet ble ord som landssvik, forræderi og forbrytelse flittig brukt om Ap-politikeren. VG måtte stenge rekordmange ute fra kommentarfeltene på grunn av det hatske nivået på meldingene som kom.

Det fikk ansvarlig for sosiale medier i VG, Øyvind Solstad, til å reagere. Han skrev kommentaren "Ta dere sammen, folkens!", hvor han ber folk være saklige i kommentarfeltet.

LES OGSÅ: Ap-Tajik vil fjerne Kongen

Norge må stille opp

Tajik benyttet anledningen til minne partikollegene om at samfunnet må stille opp for innvandrere som får bli i Norge.

– Men legg merke til hva Sylvi Listhaug sier. I Fremskrittspartiet snakker man kun om å stille krav. Aldri om å stille opp. Det betyr at dersom Listhaug får gjennomslag for Fremskrittspartiets politikk, vil hun som inkluderingsminister ikke lykkes med å inkludere de som kommer hit, sa Tajik.

Martin Kolberg raste mot kronprinsparet: – Et skritt nærmere avvikling av monarkiet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder