HVALER: Vannscooteren som ble funnet i sjøen ved Øyenkilen av redningsskøyten «160 Horn Rescue», heises opp ved Skjærhalden i Hvaler. Foto: Morten Asbjørnsen

To personer bekreftet døde etter vannscootertur ved Hvaler

FREDRIKSTAD (VG) De skulle fylle bensin på vannscooteren, men kom aldri tilbake. Politiet bekrefter til VG at de to personene som ble funnet omkomne i vannet i Øyenkilen i Fredrikstad er de samme som ble meldt savnet fredag kveld.

 • Ingrid Hovda Storaas
 • Ole Løkkevik
 • Morten Asbjørnsen
 • Henrik Myhrvold Simensen

Innsatsleder Rolf Listrøm bekreftet til VG lørdag morgen at det var gjort funn av to omkomne i sjøen. Rundt 13.30 bekrefter operasjonsleder Ronny Samuelsen at det er de to savnede mennene i 30-årene som har blitt funnet.

En leteaksjon pågikk siden fredag kveld etter at de to mennene ble meldt savnet etter en vannscootertur.

Kom aldri tilbake

Haakon Alexander Grøttum i den frivillige organisasjonen Beredskapsbåten Østfold var lørdag morgen med på å koordinere søket etter de to savnede. Han er nær venn av en av deltagerne på hytteturen de to omkomne deltok på, og ble ringt da de ikke returnerte som avtalt til hytta.

– Jeg har fått vite at de hadde grillet, og deretter dro ut på sjøen en tur. To av gutta skulle fylle bensin på vannscooteren, mens de andre dro tilbake til hytta med båt. Etter det har det gått galt på et tidspunkt. Rundt 9-tiden hadde de ikke kommet tilbake, og da fikk jeg en telefon av en kamerat av meg som var på hytteturen, forklarer Grøttum.

Politiet bekrefter at det er samme informasjon som de har fått i forbindelse med de siste observasjonene av de to omkomne. Operasjonsleder Samulensen forteller at de ennå ikke vet hva som var årsaken til ulykken.

Til NTB sier politiet at det er cirka fem kilometer i luftlinje fra øya de skulle besøke, til der de ble funnet.

Han forteller at de etter å ha varslet Redningsskøyta, selv satte i gang søk på kvelden med privatbåter, men at de måtte avbryte rundt midnatt grunnet hardt vær. Gjennom natten og morgentimene pågikk en redningsaksjon hvor også redningshelikopter, politi, Røde Kors og Norsk Folkehjelp var involvert.

– DYPT TRAGISK: Ordfører Sindre Martinsen-Evje i Sarpsborg sier til VG at de to mennene i 30-årene er fra Sarpsborg. – Dette er dypt tragisk, sier han. Foto: Morten Asbjørnsen

Fra Sarpsborg

De to personene er fra Sarpsborg, det bekrefter ordfører Sindre Martinsen-Evje til VG.

– Vi har blitt kontaktet av politiet, og kommunens kriseteam er tilgjengelig. Dette er dypt tragisk, og våre tanker er med de pårørende, sier Martinsen-Evje.

– Vi tilbyr vår bistand og støtte til de sørgende som ønsker det. Det er fryktelig når to så unge menn går bort, det er trist og påvirker mange, forteller Kari Mangsrud Alvsvåg til VG, hun er prost i Sarpsborg prosti, og sitter i kommunens kriseteam.

FREDRIKSTAD: Redningspersonell på Øyenkilen brygge lørdag morgen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Observert av sivile

Vannscooteren ble først funnet ved Øyenkilen av redningsskøyten «152 Bergesen d.y.» klokken 04.37 lørdag.

– Redningsskøyten har nå funnet scooteren i vannet, med baugen opp, men vi har ikke sett tegn til de to personene. Vi fortsetter søket i håp om å finne dem, sa operasjonsleder Karianne Knudsen i Øst politidistrikt til VG klokken 05.40 lørdag morgen.

Like før klokken 10 bekreftet politiet at to personer var funnet omkomne i sjøen rett utenfor Øyenkilen.

– Det var sivile personer som observerte og ga oss posisjonsveiledning, og vi dro deretter til stedet og plukket begge to opp, sier redningsleder Nils-Ole Sunde i Hovedredningssentralen til VG.

– De to lå ikke mange 100 meter mellom hverandre, og heller ikke langt unna scooteren. Scooteren og de omkomne hadde drevet i samme retning fra ulykken, men vi vet samtidig ikke hvor ulykken har skjedd og når, sier Sunde.

FREDRIKSTAD: Et politihelikopter bidrar i søk etter to menn som er meldt savnet etter en tur med vannscooter mellom Hvaler og Kråkerøy. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Skulle til en hytte

– Meldingen om at de var savnet kom ved 21.30-tiden, men de to ble sist sett ved 19-tiden fredag kveld, sa vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB sent fredag kveld.

Han forteller at de to mennene skulle til en hytte i området fredag kveld, men at de aldri dukket opp.

Politihelikopteret kunne i natt ikke settes inn i søket på grunn av dårlig vær, men ble etter hvert satt inn i søket. Redningsselskapet skrev på Twitter lørdag morgen at det er krevende søkeforhold med opptil fem meter høye bølger.

Det bedret seg imidlertid ut over morgenen.

Redningsskøyten «Horn Rescue» bisto tidligere fredag kveld en fritidsbåt som drev mot land utenfor Hvaler. De la da ut denne videoen av værforholdene på Twitter:

Mer om

 1. Hovedredningssentralen
 2. Sea King
 3. Redningsselskapet
 4. Hvaler

Flere artikler

 1. Stian Andre og Kristoffer døde i vannscooterulykken ved Hvaler

 2. Skulle fylle bensin på vannscooteren – kom aldri tilbake

 3. Dagens viktigste nyheter

 4. Smitteutbrudd i Moss: Gjestelistene fra bryllupsfeiringen har ett navn per familie

 5. To barn funnet døde i Lørenskog: Faren er løslatt

Fra andre aviser

 1. Stor leteaksjon etter funn av havarert vannscooter

  Aftenposten
 2. To menn funnet døde etter leteaksjon ved Hvaler

  Bergens Tidende
 3. Mann bekreftet død etter at fiskebåt ble meldt savnet

  Aftenposten
 4. To menn funnet døde etter havari med vannscooter

  Aftenposten
 5. Ny vannscooterulykke - to til sykehus

  Aftenposten
 6. Uavklart årsak til vannscooterulykke ved Hvaler

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder