Alene på øy i over ti år – har fått nytt hjem

De to kattene levde ute i den harde norske naturen, men har nå byttet ut en forlatt låve med en varm sofa.

Kattene Robinson Crusoe og Fredag hadde som jobb å fange rotter og mus på en holme utenfor Fitjar, men ble forlatt da Smedholmen Friluftsskole sluttet å disponere holmen rundt juletider 2017.

I august 2018 fikk Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland bekymringmelding om to katter som var i svært dårlig forfatning. I et Facebook-innlegg beskrev de situasjonen som «total omsorgssvikt».

– Melder fikk se til sin store forbauselse, en svart langhåret katt i en forferdelig forfatning. Pelsen hang etter den i lange flak. Det var ingen mat eller vann der, skrev Dyrebeskyttelsen på Facebook da.

Etter veterinærundersøkelser og stell ble de 11 år gamle kattene adoptert bort til sitt ny hjem.

Et nytt liv

Nå har kattene fått seg et nytt liv sammen som de begge nyter.

I et nytt Facebook-innlegg gir Dyrebeskyttelsen en oppdatering på hvordan det går med de gamle øyboerne.

– Med den historien som de har kan jeg nesten ikke tro at det er samme kattene! [...] De er de morsomste, snilleste og tøffeste pusene jeg har møtt. Jeg håper dette kan være inspirasjon til andre om å adoptere de mest skeptiske og eldste kattene - de blir virkelig så takknemlige. Er så fint å se de har hverandre og lever sitt beste liv nå, skriver de i innlegget.

SAMMEN: - De fortjente en ny sjanse og jeg er så glad for at jeg kunne gi de den, skriver den nye adoptivforelderen. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland

Inger Johanne Graff, lederen i Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland, er glad og rørt over forvandlingen kattene har gått gjennom.

– Det er ikke bare elendighet i verden, og det er viktig å se på de gode resultatene også. Det er mange som har blitt fenget av denne historien, og synes den er veldig rørende, sier Graff.

RØRT: Inger Johanne Graff er glad for kattene har fått et lykkelig hjem. Foto: Privat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder