Det er meldt full storm i Trøndelag og på Helgelandskysten tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Full storm i Midt-Norge tirsdag

Tirsdag morgen vil vinden øke til liten og full storm fra sørvest i Midt-Norge, og vindkastene kan komme opp i 30 til 35 meter per sekund.

NTB

Ved 20-tiden mandag øker vindstyrken til stiv kuling fra sørvest inn mot Trøndelag og Helgelandskysten. I løpet av natten blir det full storm med vind på 30 til 35 meter per sekund og 10–11 meter høye bølger. I tillegg kan det komme opp mot 100 millimeter regn sør i Nordland.

– Jeg vil anbefale folk å sjekke fortøyninger, løse gjenstander og stikkrenner. Det blir storm og mye regn, sier

Meteorologikonsulent Trond Robertsen ved Meteorologisk institutt i Tromsø sier til NTB at han antar at en del ferger vil bli liggende til kai som følge av den kraftige vinden, men det er beslutninger som må tas av fergemannskapene selv.

– Stormen vil treffe store områder, men dette er en helt vanlig høststorm for dem som bor langs kysten, sier Robertsen.

Vil også merkes inne i landet

Statsmeteorolog Anita Ager-Wick ved Meteorologisk institutt i Tromsø forteller at vinden tirsdag formiddag vil dreie mot på vest og komme mer rett inn på land.

– Da er Trøndelag og spesielt Helgeland mest utsatt. Vinden blir sterkest på kysten, men vil nok merkes et godt stykke inn i landet også. Folk vil merke stormen helt til utpå ettermiddagen i morgen, sier hun til VG i halv ti-tiden mandag kveld.

Hun oppfordrer folk til å være forberedt, og råder folk til å sikre løse gjenstander som trampoliner, hagemøbler og i alle fall båter.

– Det er ingen vits i å ferdes på de mest utsatte stedene. Trær kan blåse over ende, og det kan også bli strømbrudd og trafikk-forsinkelser, sier hun.

Regn i vest

Vestlandet vil også kjenne på regnet. Fra mandag kveld til tirsdag kveld vil deler av landsdelen få 50 til 80 millimeter regn. De som bor østafjells, er heldige ved at de er bak fjellene og endelig får noen tørre dager, opplyser Meteorologisk institutt på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder