Advarer mot glatte veier: – Folk må ta det rolig

Politiet i Innlandet advarer mot glatte veier onsdag morgen. Et vogntog har blant annet snurret på E6 ved Tangen.

Politiet har fått melding om glatte veier flere steder i distriktet, og oppfordrer bilister om å følge med på skiltene og være oppmerksom på kjøreforholdene.

– Det er redusert fart på E6. Fartsgrensen er ikke den samme som den var i går. Det er glatt og det står lange køer. Folk må ta det rolig, selv om det er to felt. Plutselig stopper det opp rundt en sving. Spesielt mellom Hamar og Espa er det glatt. Så vår oppfordring er å ta det med ro, sier operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt Arne Norevik til VG.

To biler og tre personer er involvert i en ulykke på E6 nordgående ved Rygge flyplass, skriver politiet i Øst. Alle skal være ute av bilene, og bergingsbil er på vei.

Vegtrafikksentralen melder at det er redusert fremkommelighet på stedet.

På E6 ved Tangen står et vogntog på tvers, og det er svært glatt på stedet.

Ved fylkesvei 304 i Kvelde i Larvik har politiet mottatt meldinger om et vogntog som har veltet. Politiet i Sør-Øst opplyser at det er glatt på stedet og at vogntoget skal ha sklidd av veien. Det hele skal ha skjedd i lav hastighet, og føreren er uskadet. Ifølge politiet har det ikke medført til trafikale problemer.

Også Vegtrafikksentralen i Vest advarer mot glatte veier, spesielt i Sogn og Fjordane.

– Sogn og Fjordane har vekslende vær, alle entreprenører er ute og salter og strør. Vær OBS! Det er glatte veger, skriver de på Twitter.

Operasjonsleder i Vest politidistrikt Frode Kolltveit oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

– Det har vært litt fuktig i natt, og mange steder har det vært under null grader. Det kan være noen stygge partier, sier han og legger til:

– Som vi gjør hver dag hele året, oppfordrer vi folk til å kjøre forsiktig og ta det med ro. Men man kan være litt ekstra obs i dag, det kan være skummelt noen steder, fortsetter han.

Også Sør-Vest politidistrikt oppfordrer alle til å ta det rolig i trafikken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder