Advarer om glatte veier på Østlandet: – Kjør forsiktig

Politiet og Vegtrafikksentralen advarer om svært glatte veier i flere fylker på Østlandet, som følge av at regnet har skylt saltet vekk og tåken fryser på bakken.

På morgenkvisten onsdag meldes det om glatte veier i både Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland og Vestfold.

– Tåken fryser på bakken, og det fører til glatte veier, skriver Vegtrafikksentralen Øst på Twitter, og legger til at alt tilgjengelig mannskap er ute og jobber.

Flere ulykker

Klokken 06.37 var det en trafikkulykke mellom to biler på E18 i sørgående retning ved Tassebekk i Sandefjord. Én person ble skadet og fikk tilsyn av ambulansepersonell.

Det er foreløpig nedsatt hastighet på stedet, der trafikken glir sakte forbi i høyre felt.

Like etter klokken 07.00 melder Vegtrafikksentralen Øst at en personbil har sklidd ut på E6 ved Kverdalenkrysset, i avkjøringsfeltet retning Gardermoen.

– En bil ligger på siden, totalt seks personer i bilen. Alle hevder seg uskadet. Trafikken flyter greit forbi, tvitrer politiet i Øst.

På E6 i Kløfta sklidde en bil av veien og over i påkjøringsfeltet i morgentimene. Den tok med seg et skilt på veien. Ingen ble skadet.

– Kjør forsiktig, det er veldig glatt på stedet, tvitrer politiet.

– Ta det med ro

Også politiet i Oslo har tidlig onsdag morgen fått melding om glatte veier i Oslo-området.

– Vi oppfordrer alle som ferdes ute om å ta det med ro, holde avstand til forankjørende og kjøre etter forholdene, skriver de på Twitter.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli sier til VG at det er glatt spesielt på småveiene.

– Frem til nå har vi ikke fått noen meldinger om trafikkulykker, men folk må kjøre forsiktig i dag. Det var vått og mye regn i går, så når det nå har blitt kaldere, fryser det på, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder